Rio olümpiavõitja andis positiivse dopinguproovi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Jebet.
Ruth Jebet. Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS

Naiste 3000 meetri takistusjooksu maailmarekordi omanik ja 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude kuldmedalivõitja Ruth Jebet on Suurbritannia ajalehe The Guardian teatel andnud EPO suhtes positiivse dopinguproovi.

Kõigi kergejõustiku dopinguproovidega tegelev vastav üksus ütles The Guardianile, et lähtuvalt maailma antidopinguagentuuri (WADA) reeglitest ei saa nad ühegi käimasoleva juhtumi kohta kommentaare jagada. Jebeti agent Marc Corstjens sõnas, et tal puudub vastav info. Ent The Guardiani teatel kinnitavad positiivset dopinguproovi mitu tunnustatud allikat.

21-aastane Jebet kerkis tunamullu kergejõustiku üheks säravamaks staariks, kui võitis veel teismelisena esmalt olümpiakulla ja purustas siis ka maailmarekordi (tema nimel olev rekord on 8.52,78). Keenias sündinud jooksja esindab Bahreini, kes ta 16-aastasena kopsaka stipendiumiga enda lipu alla meelitas.

Bahreini esindav keenialanna Ruth Jebet (keskel) Rio de Janeiro olümpiamängude kuldmedaliga.
Bahreini esindav keenialanna Ruth Jebet (keskel) Rio de Janeiro olümpiamängude kuldmedaliga. Foto: JOHANNES EISELE/AFP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles