Kaks Soome suusalegendi võistlesid viimast korda kodupubliku ees

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino-Kaisa Saarinen puhkes pärast eilse võistluse finišit nutma, sest see oli tema viimane MK-võistlus kodupubliku ees.
Aino-Kaisa Saarinen puhkes pärast eilse võistluse finišit nutma, sest see oli tema viimane MK-võistlus kodupubliku ees. Foto: MARKKU ULANDER/AFP

Nädalavahetusel peeti Lahtis erinevate talialade MK-etappe ning publikuhuvi oli viimaste aastate kõrgeim - pileteid müüdi kokku üle 32 000.

Mõistagi meelitas inimesi kohale vastsete olümpiasangarite Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskaneni osalemine, ent paljud tulid ka Aino-Kaisa Saarineni ja Hannu Mannineni väärikalt pensionile saatma.

39-aastane Saarinen on Soome üks kõigi aegade edukamaid suusatajaid, kes võitis karjääri jooksul 15 tiitlivõistluste medalit. Vahetult enne soomlanna eilset starti 15 kilomeetri klassikasõidus elavnes Lahti publik sedavõrd palju, et Saarinen pidi juba rajale minnes pisaraid tagasi hoidma. Võistluse lõpetas ta üheksandana, mis on tema viimase aja parim tulemus.

39-aastane kahevõistleja Manninen, kes on ametilt tegelikult juba pikemat aega lendur, võistles samuti viimast korda kodupubliku ees MK-etapil. 33. koht polnud küll see, mida üheksakordne tiitlivõistluste medalist ootas, ent ka tema oskas kaasmaalaste meeletut tuge suusarajal viimast korda nautida.

Võimalik, et nädalavahetusel võistles viimast korda Lahtis MK-punktide eest üks veelgi kuulsam soomlane, 40-aastane suusahüppaja Janne Ahonen. 12-kordne tiitlivõistluste medalimees ei julgenud siiski midagi konkreetset veel lubada, sest on juba mitmel korral karjääri lõpetamisest teatanud, kuid seejärel tippsporti naasnud. 

Hannu Manninen.
Hannu Manninen. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles