Eesti profipoksija teeb ajalugu ja võitleb Tallinnas WBA tiitlivööle!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Semjonov teeb 21. aprillil ajalugu
Pavel Semjonov teeb 21. aprillil ajalugu Foto: warriorfight.ee

Eesti parimast profipoksijast Pavel Semjonovist saab 21. aprillil meie riigi ajaloo esimene poksija, kes võitleb Tallinnas rahvusvaheliselt tunnustatud WBA keskkaalu tiitlile.

Maardus sündinud, kasvanud ja sinna kodu rajanud 32-aastane Semjonov kohtub WBA Continental keskkaalu tiitlimatšis seni võitmatu valgevenelase Nikolay Veseloviga (kodanikunimega Mikalai Vesialou).

Ajalooline lahing toimub poksiürituse Warrior Fight 4 peamatšina Saku Suurhallis. Tegemist saab olema esimese korraga Eesti ajaloos, kus kohalik poksija meie riigi pinnal nii kõrge klassiga tiitlimatšis kaasa lööb.

Semjonov pole Eestis kunagi kaotanud
Semjonov pole Eestis kunagi kaotanud Foto: warriorfight.ee

Kuue aastaselt poksiga tegelema hakanud Semjonov on ülemaailmses mõistes Eesti profipoksi suurim nimi, kel on olnud au poksida juba praegu ainsa eestlasena ajaloos kolmel korral rahvusvaheliselt tunnustatud tiitlitele. Karjääri jooksul on tal ette näidata 22 võitu, 8 kaotust ja 2 viiki. Seejuures on ta ainus Eesti poksija, kes on saanud vastamisi seista maailma tippu kuuluvate poksijatega, nagu seda on Khuseyn Baysangurov (12 võitu, 0 kaotust), Rafael Bejaran (25 võitu, 2 kaotust), Sergio Garcia (26 võitu, 0 kaotust).

Pavel Semjonov Warrior Fight seeriaüritusel
Pavel Semjonov Warrior Fight seeriaüritusel Foto: warriorfight.ee

WBA Continental tiitel on maailma viie suurima profisarja hulka kuuluva World Boxing Associaton’i alamtiitel. Näiteks on WBA-sarja üliraskekaalu tiitli omanikuks täna ülivõimas Anthony Joshua, keskkaalu tiitlit omab üks maailma paremaid Gennadi Golovkin.

WBA Continental keskkaalu eksmeistriks on Itaalia üks tänaseid esinumbreid, karjääri jooksul 33 võitu ning 3 kaotust teeninud Alessandro Goddi, kes alles veebruaris võitles Euroopa keskkaalu profitiitlile. Sama nimega tiitlit on omanud varasemalt ka sellised tähed nagu Shane Mosley, Liam Smith ning Ruslan Chagajev.

Semjonovi ja Veselovi tiitlimatši juhatab sisse kohaliku tasandi “unistuste lahing” Kaupo Arro ning Mirkko Moisari vahel. Lisaks löövad Eesti parimal profipoksi üritusel kaasa vennad Rain ja Ainar Karlson, Aasia meister Omurbek Malabekov ja paljud teised. Pileti ostmiseks mine lehele warriorfight.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles