Video: ühe käega ameerika jalgpallur pani spordimaailma ahhetama

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaquem Griffin.
Shaquem Griffin. Foto: twitter

«Ei, mina ei ole üllatunud,» ütles 22-aastane ameerika jalgpallur Shaquem Griffin pärast noormängijate füüsilise teste. Ometi oli ameerika jalgpallist kirjutav välismeedia täielikus vaimustuses. Miks? Sest 4-aastasena amputeeriti Griffini vasak käsi.

«Paljud inimesed mõtlevad, et olen sellepärast teistest erinev: «Oh tal on üks käsi, kuidas ta üldse jalgpalli mängida saab? Ma küsin vastu, teil on kaks kätt, kuidas teie jalgpalli mängida saate?» ütles Griffin kriitikutele.

Ilmselt polekski välismeedia noore jalgpalluri füüsiliste testide tulemusest sedavõrd sillas olnud, kui need poleks olnud rekordilised. Nimelt läbis Griffin 40-jardise jooksu ajaga 4,38 sekundit. Mitte ükski linebacker pole testidel sellist kiirust näidanud. Lisaks suutis Griffin 102 kilogrammist kangi rinnalt üles suruda 20 korda, seda proteeskäega. Veel aasta aega tagasi oli tema rekord 11 kordust.

Võrdluseks, tema kaksikvend Shaquill Griffin, kes mängib cornerbacki positsioonil, läbis 40-jardi möödunud aastal täpselt sama ajaga. 102-kilogrammist kangi surus ta rinnalt üles 17 korda. Tema valiti möödunud aasta drafti kolmandas ringis Seattle Seahawksi poolt. On üsna tõenäoline, et unelmate liigasse pääseb ka temast kaks minutit hiljem sündinud väikevend Shaquem.

Floridast pärit Shaquem Griffin on kogu oma senise elu elanud pigem kaksikvenna varjus. Kui mõlemad vennad Kesk-Florida ülikooli spordistipendiumiga vastu võeti, arvati eelkõige seda, et Shaquem teenis stipendiumi oma venna pärast.

Isegi kui see nii oli, said ülikooli treenerid peagi meeldiva üllatuse osaliseks - Shaquem Griffin valiti 2016. aastal American Athletic konverentsi parimaks kaitsemängijaks. Oma ülikooli viimasel hooajal krooniti ta NCAA I divisjoni meistriks.

«Kui teda drafti esimesel kahel päeval ei valita, on süsteem katki. Ta sai katsetel väga hästi hakkama ning on näidanud väga head taset,» ütles neli korda NFLi tähtedemängul üles astunud Richard Sherman.

See, kas noormees osutub unelmate liigasse valituks, selgub aprilli lõpus. Eksperdid kirjutavad, et isegi kui teda draftis ei valita, sõlmib mõni klubi suure tõenäosusega temaga lepingu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles