Legendaarne Hollandi jalgpallur lõpetas koondisekarjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wesley Sneijder.
Wesley Sneijder. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Hollandi jalgpallur Wesley Sneijder, kes kuulub alates sellest kalendriaastast Katari klubi Al-Gharafa hingekirja, teatas koondisekarjääri lõpetamisest.

Sneijder rääkis enne otsuse langetamist Hollandi koondise peatreeneri Ronald Koemaniga, kes võttis juhtohjad enda kätte veebruaris. Treener soovib pärast ebaõnnestunud aastaid koondises läbi viia omajagu muudatusi.

«Mõistan, et Koeman tahab noormängijatega uut algust. Austan tema otsust,» sõnas Sneijder BBC vahendusel. Kiidusõnu mängija suunas jagas ka Koeman. «Wesley on viimastel aastatel olnud Hollandi parim, suurepärase suhtumisega mängija. Aga tahan ehitada uut meeskonda ja seetõttu pean langetama otsuseid,» selgitas Koeman.

33-aastane poolkaitsja esindas rahvuskoondist 133 kohtumises ning lõi 31 väravat, neist viimane sündis eelmise aasta juunis MM-valikmängus Luksemburgi vastu. Väravaloojate edetabelis paikneb Sneijder kümnendal kohal, kuid ükski teine jalgpallur pole Hollandi koondist enam kui 133 mängus esindanud.

2010. aasta maailmameistrivõistlustel Lõuna-Aafrika Vabariigis sai Sneijder kaela hõbe-, neli aastat hiljem Brasiilias pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles