F1-sõitja uuest imevidinast: tüütu ja kole

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halo-nimeline turvakaar.
Halo-nimeline turvakaar. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

2018. aasta F1-hooajal näevad vormelid eelmiste aastatega võrreldes teistsugused välja. Nimelt on kasutusel halo-nimeline turvakaar, mis pole enamikele sõitjatele meeltmööda.

Varem on sõitjad kritiseerinud nähtavust, mida halo piirab, lisaks tekitab see väidetavalt peapööritust. Esmakordselt oli imevidin kohustuslik eelmisel nädalal Barcelonas toimunud testisõidul. Seekord avaldas oma pahameelt Haasi sõitja Kevin Magnussen.

«See on väga tüütu. Kole. Keeruline on saada autosse, keeruline on autost välja saada. Keeruline on saada rooli autosse ja seda sealt välja. Lihtsalt ebamugav ja tüütu,» sõnas taanlane portaali Autosport vahendusel.

Magnusseni sõnul võib halo ohtlikuks muutuda Spa-Francorchamps (Belgia) ja Austini (USA) ringradadel. «Kui sõidad kellegi järel Eau Rouge’i kurvis, siis pole võimalik näha, kui ta eksib ja teeb pirueti – sa ei tea, kas ta on seinas või mitte. Sama jutt käib Austini esimese kurvi kohta, kus rada on kõrgem,» rääkis Magnussen.

Eau Rouge’i kurv Spa-Francorchamps ringrajal.
Eau Rouge’i kurv Spa-Francorchamps ringrajal. Foto: LAURENT DUBRULE/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles