IAAF jättis Venemaa keelu jõusse ja ähvardas seda karmistada

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lasitskene
Maria Lasitskene Foto: MATT DUNHAM/AP

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et Venemaa alaliidu liikmelisus on jätkuvalt peatatud ning dopingujuhtumite jätkudes ootavad neid karmimad tagajärjed. 

Venemaa on rahvusvahelisest kergejõustikuelust seoses dopinguskandaalidega eemaldatud alates 2015. aasta novembrist. Riigi sportlased ei pääsenud koondisena ka Rio de Janeiro olümpiamängudele ning ka hiljuti Birminghamis toimunud sise-MMil võisteldi neutraalsete sportlastena. Nõnda pidid nii naiste kõrgushüppe võitnud Maria Lasitskene kui meeste kõrgushüppe võitnud Daniil Lõssenko võitu tähistama Venemaa lipu ja hümnita. 

IAAFi uurimiskomisjoni juht Rune Andersen ütles, et venelased on küll teinud edusamme, kuid pärast riikliku dopingusüsteemi paljastamist ei ole need siiski olnud piisavad. «See tähendab, et me ei soovita Venemaa koondise ja Venemaa kergejõustikuliidu õigusi varem taastada.»

IAAFi president Sebastien Coe lisas, et kui ka juuliks pole edusamme näha, võib Venemaa sportlastelt kaduda ka neutraalne staatus. See omakorda tähendaks, et venelasi rahvusvahelistel kergejõustikuvõistlustel starti ei lubata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles