McLaren plindris – testipäev tuli kolmel korral katkestada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stoffel Vandoorne oma katkisest McLarenist välja ronimas.
Stoffel Vandoorne oma katkisest McLarenist välja ronimas. Foto: Federico Basile/Insidefoto/imago/Scanpix

Et nädalataguseid F1-sarja hooajaeelseid teste segas Hispaania külm ilm, on täna alanud teine neli päeva kestev testiperiood meeskondadele ülioluline. Kuna McLareni tiim peab muude arenduste kõrvalt harjuma veel ka Renault mootoriga, olid tänased hädad seda kibedamad alla neelata – kolm korda jäädi rajale ning kilometraaži kogunes vaid 38 ringi jagu.

Paljukannatanud Fernando Alonso asemel roolis tänasel testipäeval McLarenit Stoffel Vandoorne. Belglane sai läbida aga vaid neli ringi, kui tema vormelil andis otsad aku. Sealjuures oli tegu korduva rikkega, sest esimest korda lakkas masin töötamast teel boksidesse ja korra pärast kiire ringi läbimist, mistõttu jättis Vandoorne auto stardisirgel lihtsalt seisma. Pärast lõunapausi ilmnes aga juba järgmine viga, kui vormelil kadus hüdraulikasurve. Pärast seda (ja vaid 38 ringi) belglast enam rajal ei näinudki.

Päeva kiireima aja eest hoolitses Sebastian Vettel, kes sõitis Barcelonas välja 1.20,396. Valtteri Bottas kaotas 0,200 ning päeva ainsa mitte McLareni põhjustatud punase lipu eest hoolitsenud Max Verstappen 0,253 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles