Meistrite liiga statistikapomm: Klavani neljas mäng, maagiline Ronaldo ja Ramose negatiivne(?) ajalugu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo - number üks!
Cristiano Ronaldo - number üks! Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Euroopa jalgpalli Meistrite liigas peeti täna kaks matši (Liverpool – Porto 0:0 ja PSG – Madridi Real 1:2), mis kumbki mängukvaliteedilt ei säranud. Kui platsil on aga sellised mehed nagu Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos ja Marco Verratti, siis ajaloolistest sündmustest puudu ei tule. See on mänguõhtut kokku võttev statistikapomm!

Alustame oma mätta otsast kõige tähtsamast: viimati 14. jaanuaril Liverpooli eest väljakul käinud Ragnar Klavan lõpetas pika mängupõua, kui tuli 80. minutil Emre Cani asemel platsile. Tegu oli tema neljanda mänguga selle hooaja Meistrite liigas (jätame arvestamata kvalifikatsioonimatši Hoffenheimiga). Kolmes esimeses kuulus ta algrivistusse.

Liverpool jõudis Meistrite liigas kaheksa parema hulka kuuendat korda. Viimati suudeti seda aastal 2009. Toona lõpetas nende turniiri Londoni Chelsea.

Meistrite liigas enim mänge pidanud jalgpallur on jätkuvalt Iker Casillas, kes nihutas saldo 167 peale (150 Reali eest, Liverpooli vastu tuli 17. Porto särgis). Teises kohtumises sai Karim Benzemast 34. mängija, kes jõudnud 100 mängu klubisse.

Enne Realiga kohtumist oli PSG võitnud sel hooajal koduväljakul 19 mängu 19st. Kaotuseta püsiti kodustaadionil aga suisa 51 matši järjepanu - alates 2016. aasta märtsist!

Marco Verratti on keevavereline härrasmees. Olles niigi kollase kaardiga hoiatatud, läks ta kohtunikku sõimama ja saadeti seetõttu dušši alla. Uskumatu statistika: viimasest neljast PSG Meistrite liiga punasest kaardist on suisa kolm(!) teeninud just Verratti.

Ühtlasi on PSG üks punaselembelisemaid meeskondi - viimasel kuuel hooajal on neid play-offis teenitud kolm. Vaid Portol ja Müncheni Bayernil on ette näidata üks eemaldamine rohkem.

PSG kulutas suvel kahe ründetähe ehk Neymari ja Kylian Mbappe soetamiseks kuni 412 miljonit eurot. Tulemus on see, et nad langesid Meistrite liigas konkurentsist täpselt samas faasis, kui aasta tagasi (toona ülidramaatilises duellis Barcelonaga).

Kaartidest rääkides sai Sergio Ramos kirja oma 37. kollase, millega kerkis rekordi ainukandjaks ehk ühega ette Paul Scholesist. Ühtemoodi negatiivne märk, et hoiatusi on nõnda palju kogunenud, aga samas on tegu tema 13. Meistrite liiga hooajaga ja keskkaitsjal ikka juhtub!

Dani Carvajal on ühe matši kaugusel Meistrite liiga järjestikkuste kaotusteta mängude rekordist. PSG alistamisega kerkis ta samale pulgale Manchester Unitedi kunagiste tähtede Nani ja Patrice Evraga.

Reali jaoks on see kaheksas järjestikune hooaeg veerandfinaali jõuda. Enamat on suutnud vaid nende igipõlised rivaalid Barcelonast (10)

Lõpetuseks Cristiano Ronaldo. Uskumatu mees. Värav PSG vastu tähendab, et ta on Reali eest 96 Meistrite liiga matšis löönud 102 väravat.

Ta on teine mängija, kes suutnud värava lüüa üheksas järjestikkuses Meistrite liiga mängus – 2003 lõi Ruud van Nistelrroy 12, Ronaldo nüüd juba 14. Viimases 13 mängus on ta jäänud kuivale vaid korra, aga löönud samas 22 väravat.

Ja kui võrrelda Ronaldo tabamusi Meistrite liiga play-offis, siis on ta pika puuga Lionel Messist ees!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles