Ricciardo ja Hamilton näitasid kiirust, Alonso jälle autoga hädas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo sõitis uue hüperpehme rehviga välja Barcelona ringraja ajaloo parima aja.
Daniel Ricciardo sõitis uue hüperpehme rehviga välja Barcelona ringraja ajaloo parima aja. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Vormel 1 sarja testil Barcelonas möödus päev tavapäraselt: parimat kiirust näitasid Red Bull ja Mercedes ehk Daniel Ricciardo ja Lewis Hamilton, Fernando Alonso oli oma tõrkuva McLareniga aga taas hädas.

Päeva parima aja sai 0,353-sekundilise eduga Hamiltoni ees kirja küll Ricciardo, ent sama rehvisegu kasutades oli Mercedes selgelt Red Bullist kiirem. Päev algas kenasti ka Alonsole, kes läbis 57 ringi ja sõitis välja tol hetkel kiireima aja. Siis hakkas aga kõik viltu vedama, sest McLarenist hakkas lekkima õli ning järgmised kuus ja pool tundi parandasid mehaanikud autot. Alonso pääses tagasi rajale alles viimaseks veerandtunniks.

Fernando Alonsol ja McLarenil jagub hooaja eel halle juuksekarvu.
Fernando Alonsol ja McLarenil jagub hooaja eel halle juuksekarvu. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Seda, et uued autod on kiired, näitab asjaolu, et Ricciardo aeg on nüüd läbi ajaloo kiireim Barcelonas sõidetud ring. Seni püsis esikohal Felipe Massa aeg 2008. aastast. Kui kahel suurtiimil sujus päev hästi, siis Ferrari pidi tegema ootamatu muudatuse, kuna Kimi Räikkönen ei tundnud end hästi ning piirdus ringide läbimisega vaid päeva teises pooles. 

Hommikul keeras seetõttu Ferrari rooli Sebastian Vettel, kelle nimele jäi päeva neljas aeg. Nagu testidel ikka, ei maksa aegadele siiski suurt tähelepanu pöörata, sest näiteks täna pärastlõunal keskendus enamik tiime võistlussimulatsioonile ega jahtinud parimat võimalikku aega. Samuti kasutas Vettel vaid pehmet rehvi, sellal kui näiteks Ricciardo sõitis oma parima ringi hüperpehmetel rehvidel, mille näol on tegu Pirelli tänavuseks hooajaks tehtud uuendustega.

Test jätkub Barcelona ringrajal homme ja ülehomme, seejärel hakkavad võistkonnad aga juba valmistuma 25. märtsil Austraalias peetavaks esimeseks etapiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles