Tund aega politseinikega kakelnud Inglismaa ekskoondislane saadeti vangi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus lasku elektišokirelvast Scott Moore'i ei peatanud.
Kuus lasku elektišokirelvast Scott Moore'i ei peatanud. Foto: Gareth Fuller/PA Wire/PA Images/Scanpix

Inglismaa ragbikoondisesse kuulunud Scott Moore pidas politseinikega maha pöörase heitluse, mida sobinuks vabalt kasutada märulifilmi stseenina. Autoga politsei eest minema kihutanud Moore sai nüüd teada ka «preemia­» – ligi kaks aastat tuleb tal maailma trellide tagant vaadata.

Manchesteri politsei teatel märgati Moore’i musta Mercedest 2016. aasta oktoobris, kui see kihutas Manchesteris piki Chaddock Lane’i. Peatumismärguandele Moore ei reageerinud ja andis gaasi, kihutades näiteks teetööde alas enam kui 150 km/h kiirusega mööda ühest veokist.

Seejärel vajutas Moore gaasipedaali juba täiesti vastu põrandat, tuiskas kiirusega üle 200 km/h läbi elamurajooni ja rammis ühte majaseina, enne kui lõpuks tupikusse sõitis ja kinni peeti. Möll aga sellega ei lõppenud, vaid alles algas: autost välja kamandatud Moore ründas politseinikke ning maadles nendega järgmised 50 (!) minutit.

Kõik ragbiväljakul õpitud nipid käiku lasknud Moore äsas ühele politseinikule küünarnukiga ning ehkki politseinikud kasutasid tervelt kuuel korral tema vastu elektrišokirelva, ei avaldanud see mehele suuremat mõju. Ühel hetkel sai ta relva enda kätte ja suunas selle politseinikule näkku, karjudes: «Nüüd saad ise!»

Politseinikel õnnestus relv uuesti enda valdusesse saada ja viimaks ka Moore maha murda. Üks korrakaitsjatest vajas hiljem operatsiooni.

Nüüd mõistis Boltoni kohus Moore’i 23 kuuks vangi. Lisaks võeti mehelt kaheks aastaks auto juhtimise õigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles