Kas WRC-sari kiusab alusetult kiireid rallimehi?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville'il pole valikut - Mehhiko rallil tuleb konkurentidele teed puhastada.
Thierry Neuville'il pole valikut - Mehhiko rallil tuleb konkurentidele teed puhastada. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

​Ott Tänakul on Mehhiko ralli võidule kolm peamist konkurenti: Hyundai mees Andreas Mikkelsen ning Citroëni roolivad kuuekordne ralli võitja Sebastien Loeb ja tiitlit kaitsev Kris Meeke. Kuhu jäävad kanged rivaalid tiitlivõidule Thierry Neuville ja Sebastien Ogier? Nende edušansse lörtsib varajane stardikoht. Kas see on aus või mitte, on MM-sarja üks põletavamaid küsimusi.

«Korraldajad võivad p*** minna!» pildus Tänak Rootsi rallil tuld ja tõrva, kui tegi lumesahatööd ja langes seetõttu poodiumikonkurentsist. Ja tema oli rajal teisena. Esimesena startinud ja konkurentidele teed lahti lükanud Sebastien Ogier’ tujud kõikusid ahastusest kurtmiseni. Tagatipuks otsustas viiekordne maailmameister võtta viimasel katsel meelega ajatrahvi, kaotas sellega 10. kohaga kaasnenud ühe punkti, aga võitis stardipositsioonis ja sai punktikatse tulemusel kaotatu kuhjaga tagasi. Hiljem nõudis M-Sporti tiimipealik Malcolm Wilson muutust: «Valitsev maailmameister vireleb tingimuste pärast 10. kohal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles