Šipulin ja Rastorgujevs valasid haavale palsamit (1)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik esikolmik: Andrejs Rastorgujevs (vasakult), Anton Šipulin ja Quentin Fillon Maillet.
Õnnelik esikolmik: Andrejs Rastorgujevs (vasakult), Anton Šipulin ja Quentin Fillon Maillet. Foto: Martti Kainulainen/AP/Scanpix

LASKESUUSATAMINE. Olümpiajärgsel esimesel MK-etapil Soomes Kontiolahtis tõusid 10 km sprindis peaossa kolm hiljutist ebaõnnesõdurit – Anton Šipulin, Andrejs Rastorgujevs ja Ole Einar Bjørndalen.

Šipulin oli teatavasti üks neist Venemaa sportlastest, kelle Pyeongchangi talimängudel osalemisele Rahvusvaheline Olümpiakomitee viimasel hetkel käe ette pani. Nüüd sai Šipulin väikese lohutusauhinna, kindlustades karjääri 11. MK-etapi võidu. Tänavu oli triumf talle aga alles esimene.

Ta edestas 5,8 sekundiga lätlast Andrejs Rastorgujevsit ja 17,3 sekundiga prantslast Quinton Fillon-Maillet’d. Esikolmik tegutses tiirudes eksimatult ning kaks korda vääratanud norralane Johannes Thingnes Bø (+19,0) piirdus seekord neljanda kohaga. MK-sarja üldliider, prantslane Martin Fourcade haigestus enne võistlust kõhutõppe ja võttis puhkepäeva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles