Tallinna Kalev võib homme saada jalgpalliliiga kurva rekordi ainuomanikuks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takuya Matsunaga (palliga) ja jaapanlase meeskonnakaaslased loodavad homme tabelisse esimese(d) punkti(d) teenida.
Takuya Matsunaga (palliga) ja jaapanlase meeskonnakaaslased loodavad homme tabelisse esimese(d) punkti(d) teenida. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna Kalevil avaneb homme omalaadne «võimalus» saada Eesti jalgpalli Premium liiga rekordi ainuvaldajaks. Tõsi, kindlasti teeb Argo Arbeiteri juhendatav meeskond kõik, et selle tippmargini jõudmist ära hoida.

Nimelt: Kalev kordas tänavuse avakohtumise 0:1 kaotusega Tartu Tammekale FC Kuressaare käes olnud meistriliiga järjestikuste kaotuste rekordit. Saarlased said 20 allajäämisest koosnenud seeria kirja hooaegadel 2003 ja 2005 – esmalt kaotati 2003 järjest 19 mängu, millele 2005 lisati veel üks. Kalev on seni täpselt sama teinud aastatel 2014 ja 2018. Vahepealsed kolm hooaega veedeti teatavasti esiliigas.

Tänavu toodi meeskonna treeneripingile Argo Arbeiter ning koosseisu lisati mitmeid huvitava taustaga mängijaid. Kas see kooslus suudab homme algusega kell 13 Viljandis Tuleviku ja Marko Kristali vastu õnnetu seeria lõpetada või saadakse rekordi ainuomanikeks? Kalevi president on teatavasti Ragnar Klavan ja spordidirektor Joel Lindpere.

Samas on oluline lisada: Tallinna Kalev pole põrmugi ainuke, kes kõnealusele tippmargile «jahti peab». Näiteks Pärnu Vaprusel on käimas 18 ja Kuressaarel 10 mängu pikkune kaotustejada.

Kuid üks analoogne rekord on ka praegustele meistriliiga autsaideritele veel üsna püüdmatus kauguses. Viimati seitsme aasta eest tippseltskonda kuulunud Lasnamäe Ajax hoiab kindlalt enda käes võiduta mängude seeria – koguni 58 kohtumist! – tipptulemust. Vaprus pole võidurõõmu maitsnud viimases 22, Kalev 20 ja Kuressaare 17 heitluses. Ehk: isegi kui keegi neist tänavu ainsatki mängu ei võida, jääb Ajaxi «saavutus» püsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles