Koolitulistamises õpilase kaotanud eestlanna ei saa ka kolm nädalat hiljem magada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Liivand
Merle Liivand Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

 Eesti ujumistreener Merle Liivand lendas päikselisest Floridast kodumaale peamiselt kahel põhjusel: et võita Eestile medal kodusel taliujumise MMil ja puhata närve. Viimase poole aasta jooksul on eestlanna pidanud üle elama kodukanti raputanud orkaanid, veebruaris kaotas ta 17 inimelu nõudnud koolitulistamises aga ühe oma õpilase.

Medali võitmisega sai Liivand hakkama, ta teenis hõbeda 200 meetri rinnulidistantsil, ent hingerahu sõbrapäeval juhtunust ei saa ujuja veel niipea. 

14. veebruaril sisenes endine õpilane Floridas Marjory Stoneman Douglasi nime kandvasse keskkooli ning tappis 17 inimest. Üks nendest oli 17-aastane ujuja Nicholas Dworet, kes oli oma sportlike võimete eest teeninud stipendiumi Indianapolise ülikooli ja kes unistas 2020. aasta Tokyo olümpiamängudel võistlemisest. Dworet oli Liivandi õpilane - veel paar päeva enne saatuslikku tulistamist olid nad kohtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles