Ott Tänak Toyota hädadest: sõidan nagu tänavasõiduautoga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Mehhiko rallil
Ott Tänak Mehhiko rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Mehhiko ralli esimese lõõskava võistluspäeva keskpaigaks hoiab Ott Tänak neljandat kohta ja püsib poodiumikonkurentsis. Tema meeskonnakaaslased Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi kurdavad auto ülekuumenemise üle ja leiavad end vastavalt seitsmendalt ja kümnendalt kohalt. Kuidas Tänak hädadest pääsenud on?

«Meil on täpselt samad probleemid, mis teistel masinatel, proovime lihtsalt võimalikult hästi sellega hakkama saada. Autodel vahet pole,» kinnitas Tänak WRC otsestuudios, et kuumus teeb haiget kõigile Yaris WRCdele.

Kuidas hakkama saamine käib? Tänak selgitab: «Üritan mitte sel oma rütmi segada lasta. Annan endast parima, aga ilmselgelt ei saa ma ALSi (anti-lag system - toim) kasutada, nii et see on päris keeruline. Selle süsteemi ülesanne on siis, kui ma jala gaasilt tõstan, hoida turbos rõhku, et kui ma jälle pedaali vajutan, on kohe jõud olemas. Ilma ALSita nii ei ole – sõidan nagu tänavasõiduautoga. Tuleb päris kaua oodata, et jõud tagasi taha tuleks. Aga täisgaasil sõites on meil ka täisjõud, nii et olukord on hallatav, kuigi keeruline.»

Tänaku sõnul oleks ülioluline, kui Toyota meeskond leiaks 30-minutilise teeninduspausiga ülekuumenemismurele lahenduse. «Aga eks on näha, kui palju me päriselt teha saame. Usun, et poisid annavad lendavast parima.»

Üldiselt on Tänak senise Mehhiko ralliga, kus ta kaotab liider Dani Sordole 21,4 sekundit, rahul. «Mul on autos paremgi tunne kui eelmisel aastal, nii et naudin sõitmist,» rääkis saarlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles