Watabe jätkas hooaega võimsalt, Tiirmaa lõpetas viimasena

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akito Watabe
Akito Watabe Foto: NTB SCANPIX/REUTERS

Oslos peetud kahevõistluse MK-etapi võitis üldliider Akito Watabe, ainsa eestlasena startinud Karl-August Tiirmaa lõpetas võistluse viimasel kohal.

Hüppevõistluse järel oli võistluste liider norralane Jarl Magnus Riiber (132 m), teine Watabe (129 m, +28) ning kolmas austerlane Mario Seidl (131 m, +43). Tiirmaa hüppas 96,5 meetrit ning sai murdmaarajale liidrist viis minutit ja kolm sekundit hiljem. Temast kehvema hüppe tegi vaid soomlane Atte Korhonen.

Murdmaarajal finišeeris Watabe järel teisena sakslane Fabian Rissle (+15,5), kes sai lähte kaheksandana. Poodiumi kolmandale astmele tõusis samalt positsioonilt startinud Seidl (+20,3). Murdmaarajal tegi vägevima sõidu sakslane Johannes Rydzek, kes tõusis 17. kohalt kaheksandaks. Tiirmaal kogunes lõpuks võitjale kaotust 7.40,6, mis andis võistlustel viimase ehk 48. koha.

Eestlast Kristjan Ilvest starti ei lubatud, sest eilsetel proovihüpetel tuvastati tema kombinesoonis viga. «Meil oli tegemist esimese korraga, kuid algajaid on varem maha võetud. Kombinesoon oli sama, mis eelmisel kolmel võistlusel. Ei lastud alla hüpata, aga midagi protestida ei ole. Reeglid on sellised: ja või ei,» selgitas treener Andrus Ilves olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles