Postimehe video: Soome olümpiaajalugu teinud ujuja trotsis Tallinnas jääkülma vett

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2003. aastal 100 m vabaujumises maailmameistriks kroonitud ja Soome parimaks sportlaseks valitud Hanna-Maria Seppälä nautis täna koos tiimikaaslastega Tallinnas lõppenud taliujumise MM-i.

 

Seppälä ujus 4 x 25 m rinnuliujumises viimast vahetust. Tema võistkond Frozen Angels & Burning Devil, kuhu kuulusid lisaks Seppäläle Nina Lyytinen, Miia Tenhunen ja Kari Hiltunen jäi oma vanuseklassis seitsmendale kohale.

«Tegelikult olen külmas vees teist korda, esimest korda proovisin taliujumist paari nädala eest Soome meistrivõistlustel,» rääkis Seppälä, kes lõpetas ujujatee Rio de Janeiro olümpiamängude järel.

Taliujuja karjääri ta esialgu ei plaani. «Aga kui sõbrad kutsuvad, olen kindlasti valmis võistkonna eest ujuma teinekordi. Atmosfäär on väga positiivne, kõik inimesed naeratavad ning mõnus tünnisaun võistluste lõpetuseks teeb tuju heaks,» lisas ta.

Seppälä võitis karjääri jooksul lisaks maailmameistritiitlile kaks medalit EM-ilt ning 14 medalit lühiraja tiitlivõistlustelt. Ta kandis 2012. aasta Londoni mängude avatseremoonial esimese Soome naisena oma riigi rahvuslippu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles