Kaos olümpiastaadionil: Inglismaa kõrgliigaklubi kapten tuuseldas fänne, omanikud eskorditi välja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

West Hami jalgpalliklubi jätkab Inglismaa kõrgliigas mannetute esituste pakkumist ja on fännidel sellega närvi mustaks ajanud. Täna kaotati kodus 0:3 Burnleyle ja mängu teine poolaeg kujunes jaburate sündmuste paraadiks.

Nimelt pidas mitu West Hami poolehoidjat targemaks protesti märgiks väljakule joosta. Ühe neist kupatas meeskonna kapten Mark Noble sealt ise kättpidi minema, kusjuures kaaslastel tuli poolkaitsjat isegi pisut tagasi hoida, et ta platsil ukerdajaga üleliia jõuliselt ümber ei käiks. Poolemeelsele platsil seiklejale järgnesid teisedki, neist üks üritas näiteks püstitada keskringi nurgalippu, mille ta oli jooksu pealt kaasa haaranud.

Hämmastav oli ka see, et väljakule tormanutega pidid esmajoones tegelema West Hami mängijad, samas kui turvameeste tegutsemine jättis kõvasti soovida. Kui plats oli kutsumata külalistest puhastatud, siis paljude West Hami fännide silmis sündis sama ka VIP-külaliste loožis.

Nimelt otsustasid politseieskordi saatel enne lõpuvilet lahkuda klubi omanikud David Sullivan ja David Gold, kellele poolehoidjad panevad süüks klubi unarusse jätmist. Ilusa žestiga said üleüldise mäsu keskel aga hakkama Burnley mängijad, kes kutsusid mitu ärahirmutatud last tribüünilt kindlamasse kohta ehk oma varumeeste pingile istuma.

«Ma ei tundnud, et oleksin ohus, aga kui keegi minu suunas jookseb, siis kaitsen end,» selgitas Noble pärast mängu. «Atmosfäär oli jube, aga fännid tahtsid oma emotsioone välja näidata ja neil on selleks õigus. Mängijatena peame olema piisavalt mehised, et sellega toime tulla. Nad on ju siirad ja kirglikud inimesed. Samas loodan väga, et nüüd saadi mure hingelt ära ning kuni hooaja lõpuni on kõik meile toeks, sest vajame seda, kui tahame kõrgliigasse püsima jääda,» toonitas Noble BBCga vesteldes.

Eelmisest hooajast alates ümberehitatud olümpiastaadionil mängiv West Ham on kaotanud viimasest viiest liigakohtumisest neli. Liigatabelis ollakse 30 punktiga 16. kohal, ent väljalangemistsoon on vaid kolm punkti kaugusel. Klubi tegi mängul toimunu kohta ka avalduse, milles lubas hoolitseda selle eest, et niisugune asi ei korduks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles