Uskumatu lõpplahendus jättis Fourcade'i Kontiolahti MK-etapil üllatuslikult võiduta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade
Martin Fourcade Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Soomes Kontiolahtis jätkuval laskesuusatamise MK-etapil teenis tänases ühisstardist sõidus üllatusvõidu austerlane Julian Eberhard.

31-aastane Eberhard tegi nelja tiiru peale kaks möödalasku ja läks viimasele suusaringile vastu kolmandalt kohalt, kaotust liider Martin Fourcade'ile 17,2 ja Anton Šipulinile 12,3 sekundit.

Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, suutis Eberhard viimasel ringil prantslase ja venelase kinni püüda ning läks finiši eel neist möödagi, teenides karjääri neljanda MK-etapi võidu. Üliväsinud Fourcade (2 trahviringi) lõpetas teisena ja viimasel tõusul komistanud Šipulin (1 trahviring) kolmandana. 44-aastane Ole-Einar Björndalen (6 trahviringi) oli 30 võistleja seas 28.

MK-sarja üldliidrina jätkab viis võistlust enne hooaja lõppu Fourcade, kes on kogunud 888 punkti. Täna tiirus viiel korral eksinud ja alles 19. finišisse tulnud Johannes Thingnes Bö paikneb 845 punktiga teisel kohal. Kolmas mees Šipulin jääb liidrist maha juba 320 punktiga.

Tulemused.
Tulemused. Foto: IBU
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles