Video: Kõigest 13-aastane venelanna tegi kahe neljakordse hüppega naiste iluuisutamise ajalugu

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandra Trusova esines ka tänavuse Moskva EMi gaalal.
Aleksandra Trusova esines ka tänavuse Moskva EMi gaalal. Foto: Vladimir Pesnya/Sputnik

Bulgaaria pealinnas Sofias toimuvatel iluuisutamise juunioride maailmameistrivõistlustel võitis tüdrukute üksiksõidus fantastiliste esitustega kulla järjekordne Venemaa uue põlvkonna supertalent, kõigest 13-aastane Aleksandra Trusova.

Trusovast sai esimene naisiluuisutaja, kes teinud ühes kavas neljakordse Salchowi ja neljakordse Toeloopi. Tänu sellele (ja rääkimata kolmest kolmekordsete hüpete kombinatsioonist) teenis ta vabakavas kohtunikelt kõigi aegade suurima tehnilise skoori - 92,35 punkti. 

Lühikava 72,03 ja vabakava 153,49 punkti andsid Trusovale kokku 225,52 punkti, mis toonuks talle Pyeongchangi olümpial neljanda koha. 

Trusova peab siiski veel kaks aastat ootama, kuni naiste seas püünele pääseb, sest alla 15-aastaseid sportlasi täiskasvanute võistlustel jääle ei lasta. 

Trusovat, 207,39 punktiga kindla hõbemedali teeninud Aljona Kostornajat (14) ja meesjuunioride seas maailmameistriks kroonitud Aleksei Erohhovit (18) treenib Gruusia juurtega Eteri Tutberidze, kelle hoolealused on ka maailma kaks paremat naisiluuisutajat Alina Zagitova (15) ja Jevgenia Medvedeva (18).

Venemaa iluuisutamise tulevik ei saaks enam palju helgem olla, sest ka jäätantsus ja paarissõidus võitsid Sofias kulla meie idanaabrite noored sportlased. Kokku võideti 12 medalist suisa 9. Tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles