Alusalu ja Liiv tõid Adaverre olümpiavaimu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiasportlased Saskia Alusalu ja Marten Liiv uisutasid Adaveres koos kaaslastega jääovaalil sada ringi.
Olümpiasportlased Saskia Alusalu ja Marten Liiv uisutasid Adaveres koos kaaslastega jääovaalil sada ringi. Foto: Margus Ansu

Kaks nädalat pärast Pyeongchangi olümpiamängude naiste ühisstardi finaali on kiiruisutaja Saskia Alusalu taas jääl. 400-meetrise Gangneungi uisuovaali asemel on uiskude all armas 250-meetrine Adavere uisuring. Eesmärk on aga sama: teha midagi Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks. Mis sobiks idülli paremini kui sõita 100 ringi koos sõbra Marten Liivaga?

Kui 24. veebruaril oli Alusalu võitlemas olümpiamedali nimel, siis Adavere üritusel polegi võidusõit isegi esmatähtis. Kiiruisutamise entusiast Väino Treiman kutsub rahvast kauni kiiruisuhooajaga hüvasti jätma 100 ringi sõitmisega – ees ootab 25 kilomeetrit.

Kell läheneb poole kümnele hommikul, ent esmapilgul ei paistagi võistlusel kedagi osalevat. Koolimaja ette paigutatud auto kõlaritest kostab Koit Toome surematuid hitte, jääl teeb soojendust Saskia vanem õde Sandra. Uisutajate rõõmuks on ilmgi soodus – kui eelmisel päeval kardeti, et jää ei pruugi vastu pidada, siis murel pole alust. 

Järsku läheb koolimaja uks lahti – paari noorema uisuentusiasti kõrval astuvad stardijoone poole nii Alusalu kui Liiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles