Charlotte Kalla lõpetas rootslaste 33-aastase ootuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Kalla
Charlotte Kalla Foto: PETTER ARVIDSON/imago/Bildbyran

Kuigi rootslanna Charlotte Kalla pidi Holmenkolleni MK-etapil naiste 30 km vabatehnikasõidus leppima neljanda kohaga, teenis ta lilletseremoonial kõrge autasu. Kallale ulatati pärast sõitu Holmenkolleni medal, mille teenivad vähesed suusatajad. 

Kalla lõpetas MK-etapi Marit Björgeni, Jessica Digginsi ja Ragnhild Haga järel neljanda kohaga. Lilletseremoonial ulatati talle aga Holmenkolleni medal, autasu, mida on jagatud 1895. aastast suusatajatele nende eriliste tegude eest. Norras on see tähtsaim autasu, mida suusataja võib saada.

Seni oli Holmenkolleni medali teeninud üheksa rootslast, viimati rändas see 33 aastat tagasi, 1985. aastal legendaarse Gunde Svani kaela. 

«Olen selle üle äärmiselt uhke. See medal andis minu esitusele lisaväärtuse,» sõnas Kalla. 

Norra suusaliidu peasekretär Erik Eidie sõnas Norra telekanali TV2 otse-eetris, et Kalla on autasu väärt. «Tänu oma tulemustele, aga ka sportlikule vaimule on Kalla briljantne eeskuju!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles