Video: ebaõnn või väsimus? MM-kulla suunas liikunud norralane kukkus mitmevõistluse lõpuhetkedel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sverre Lunde Pedersen.
Sverre Lunde Pedersen. Foto: VINCENT JANNINK/AFP

Nädalavahetusel selgitati Amsterdamis maailmameistrid kiiruisutamise mitmevõistluses. Dramaatilise lõpplahenduse järel läks kuld kodupubliku rõõmuks Hollandile.

Võistlust, kus mehed läbisid 500, 1500, 5000 ja 10 000 meetrit, juhtis kindlalt norralane Sverre Lunde Pedersen, ent viimasel alal kukkus ta 6500 meetri juures ühest kurvist väljudes ja pidi leppima hõbemedaliga.

«Ma ei arva, et kukkumise põhjustas vaimne pinge. Ma ei kuku peaaegu kunagi. Tõesti ei tea, mis see oli,» sõnas pettunud Pedersen pärast võistlust.

Pika ja väsitava võistluse võitjaks kerkis seega 22-aastane hollandlane Patrick Roest, kolmandana pääses poodiumile tema kaasmaalane Marcel Bosker. Valitsev maailmameister, võistluse üheksakordne võitja Sven Kramer pidi leppima neljanda kohaga.

Naistest võidutses mitmevõistluses jaapanlanna Miho Takagi. Võistlus toimus Amsterdami olümpiastaadionil, kus veel poolteist aastat tagasi peeti kergejõustiku EM.

Pettunud Sverre Lunde Pedersen.
Pettunud Sverre Lunde Pedersen. Foto: JERRY LAMPEN/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles