Parim talvepuhkus saab alguse Tehvandil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tehvandi Spordikeskus on ainulaadne koht, mida igal spordihuvilisel eestlasel tasub külastada. Keskuses peituvaid võimalusi tutvustas lähemalt  Tehvandi Spordikeskuse SA juhatuse liige Jaak Mae.

Tehvandi Spordikeskuse eripäraks on väga mitmekülgsed talispordi harrastamise võimalused. Lisaks erineva pikkuse ja raskusastmega suusaradadele on siin ka suusahüppemägi ja laskesuusastaadion. Kõiki populaarsemaid talispordialasid saab siin harrastada igal tasandil.

Tehvandi Spordikeskuse kõrgest tasemest räägivad selgelt siin peetud rahvusvahelised võistlused, millest ainuüksi murdmaasuusatamise maailmakarikaetappe on toimunud juba üle kümne.

Võistluste korraldust on kiitnud ka rahvusvahelise suusaföderatsiooni FIS murdmaasuusatamise direktor Pierre Mignerey: «Otepääd tuntakse MK suurepärase korraldamise ning nii staadionil kui rajal valitseva põneva atmosfääri poolest.»

Tehvandi Spordikeskusele on omistatud kõige kõrgem litsents murdmaa- ja laskesuusatamise, kahevõistluse ja suusahüpete maailmakarika­etappide läbiviimiseks.

Rajad on avatud, kõik on oodatud!

Tehvandile on suusatama oodatud kõik – igas vanuses harrastajad alates lastest, sportlikud pered ja sõpruskonnad, sest tegevust jätkub siin mitmeks päevaks.

Erineva raskusastmega suusaradasid on siin päris mitu: treening- ja võistlusrada (6 km), matkarada (12 km), Tartu Maratoni rada ja Otepää-Kuutsemäe mootorkelgu rada. Harrastajate hulgas on populaarne lamedama profiiliga matkarada, mis kulgeb ümber Linnamäe ning pakub looduse nautimiseks suurepäraseid vaateid. Tõsisemad harrastajad hindavad seda, et treening- ja võistlusrada on valgustatud kuni kella üheksani õhtul.

Lisaks suusaradadele saab kasutada jõusaali ning mängida lauatennist. Peale sportimist saab riietusruumides riideid vahetada, saunas käia ning lõpetada päeva isuäratava einega kas Staadionihoone kohvikus või Tehvandi hotelli restoranis.

Suusarajal võib kohata ka tipptasemel tegijaid, sest Tehvandi spordikompleks ka maailmatasemel treeningkeskus. Radasid ja lisateenuseid on kiitnud paljude koondiste tippsportlased, kes siin regulaarselt treenivad. Sagedasemad külastajad on olnud Venemaa, Poola ja Kasahhi suusatajad.

Tegevust jätkub õhtuni!

Kui suusaringist saab isu täis, siis võib kogu perega lustida Tehvandi kelgumäel või proovida Otepääl, mis asi on snow-tubing.

Kindlasti tasub nautida vaateid, mis avanevad Tehvandi suusahüppemäe ainulaadselt vaateplatvormilt. Kuna torni kõrgus merepinnast on koguni 218 meetrit, on see kõrguselt teine vaatetorn Lõuna-Eestis. Talvisel ajal saab vaateplatvormi külastada eelneval kokkuleppel.

Tehvandi Staadioni hoones asub huvitava väljapanekuga Talispordimuuseum, kus saab kindlasti teada midagi huvitavat eelmiste kümnendite talisportlaste ja nende saavutuste kohta. 

Ainult pooleteise kilomeetri kaugusele Tehvandist jääb Väike Munamägi, kus on suurepärased tingimused nii mäesuusatamiseks kui lumelauaga sõitmiseks.

Tehvandile tasub tulla mitmeks päevaks!

Rahvusvahelises spordikeskuses ootavad külastajaid väga head ööbimisvõimalused. Valik on lai, kokku ollakse valmis majutama üle saja inimese.

Tehvandi Hotell, mida kutsutakse rahva seas ka Pentagoniks, on oma kaarja põhiplaani ning loodusliku murukatusega Eestis ainulaadne. Lisaks teistele mugavustele, nagu restoran ja laste mängutuba, on iga hotellitoa sisustuses ka kuivatuskapp riiete kiireks kuivatamiseks.

Sõprade seltskonnad leiavad sobiva ööbimisvõimaluse Tehvandi Puhkemajas. Seal on kaks eraldi sissepääsude ja 4 magamistoaga korterit, oma saunast rääkimata. Ruumi jätkub kahele kuni 10-liikmelisele seltskonnale.

Tehvandi on kindlasti koht, mida tasub talvel avastama tulla kas kogu perega või siis koos sõpradega. Lõõgastav ja mitmekülgne talvepuhkus ootab teid siinsamas, Eesti parimas talvespordikeskuses!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles