44-aastane Bjørndalen pääseb kodusel MK-etapil starti - kas tegu on legendi viimase võistlusega? (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen.
Ole Einar Björndalen. Foto: SVEN HOPPE/AFP

Norra laskesuusatamise liit kinnitas Ole Einar Bjørndaleni sel nädalavahetusel Oslos toimuvaks MK-etapiks koondise nimekirja.

44-aastane Bjørndalen pääses võistkonda samal põhjusel nagu eelmisel nädalal Kontiolahtis, kus ta teenis sprindis 12. koha. Nimelt pole Emil Hegle Svendsen jätkuvalt haigusest taastunud.

Bjørndalen sai oma osalemisest teada täpselt samal moel kui siis, kui talle algul öeldi, et ta ei võistle – SMSi teel. Siiski sõnas norralane NRK-le, et on sellise asjade käiguga rahul. 

«Holmenkollen oli minu jaoks üks selle hooaja eesmärke ja kuna ma olümpiale ei pääsenud, siis see on kindlasti selle hooaja tipphetk!»

Olgugi et hooaja viimane MK-etapp toimub Venemaal Tjumenis, võib Bjørndaleni jaoks jääda Oslo MK-etapp hooaja viimaseks. Ja kes teab, kuna kaheksakordne olümpiavõitja valmistus just tänavuseks olümpia-aastaks, kus ta lõpuks starti teatavasti ei pääsenudki, võib Holmenkolleni etapp jääda ka kogu tema karjääri viimaseks.

Oslo Holmenkollenis tulevad Bjørndaleni kõrval norralastest starti ka Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Erlend Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland ja Henrik L’Abée-Lund.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles