Saksa koondise kapten Lahm: homod jäägu kappi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philipp Lahm
Philipp Lahm Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise kapten Philipp Lahm soovitab homojalgpalluritel nii-öelda kappi jääda, sest vastasel korral hakatakse neid avalikult mõnitama.

Müncheni Bayerni kaitsja, 27-aastase Philipp Lahmi arvates muutub oma seksuaalse suundumuse paljastanud jalgpallurite elu väga keeruliseks, kirjutab The Telegraph.

Lahm jätkas, et talle isiklikult meeldiks teada saada, kes tema kaasmängijatest on omasooihar, kuna see aitaks ära hoida mitmeid konfliktolukordi.

Asjatundjate sõnul võivad Lahmi kommnetaarid kaasa tuua homofoobialaine ning Saksamaa jalgpalliföderatsioon võib jalgpallurit selle eest karistada.

Saksa jalgpalliföderatsiooni juht Theo Zwanziger kutsus hiljuti homojalgpallureid kapist välja tulema, lubades neile föderatsiooni poolset toetust.

Möödunud aasta novembris esitas sama üleskutse Lahmi meeskonnakaaslane Mario Gomez.

«Homo olemine ei ole enam ammu maailmas mingisugune tabu,» lausus rekordiline väravakütt Gomez.

Lahm oli esimene Saksa jalgpallur, kes 2007. aastal algatas homofoobia vastase kampaania ning järgmisel aastal andis homosid ühendav organisatsioon Weimar Gay Triangle talle selle eest auhinna.

Kuid Saksa jalgpallist ei ole homofoobia kuhugi kadunud.

Möödunud aasta juulis pärast edukat esinemist jalgpalli maailmameistrivõistlustel sõnas tollane kapten Michael Ballack, et meeskonnas on kamp homosid.

Lahm kommenteeris hiljem väljaandele Bunte antud intervjuus, et «avalikult ei ole võimalik homojalgpallur olla, kuna siis ollakse mõnitamise objektiks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles