Poksituusad saadaks dopingupatused trellide taha

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder Luis Ortizi ründamas
Deontay Wilder Luis Ortizi ründamas Foto: Frank Franklin II/AP/Scanpix

Keelatud aineid tarvitanud sportlasi ei peaks mitte ainult võistlusareenidelt kõrvale jätma, vaid petturid tuleks saata trellide taha – nõnda arvavad nii praegune profipoksi raskekaalu maailmameister Deontay Wilder kui ka kunagine tipp Evander Holyfield.

Wilder alistas märtsi algul trillermatšis Luis Ortizi, kes jäi vaid pool aastat varem vahele keelatud ainete tarvitamisega. WBC meistrivöö omanikul on väga selge arusaam, miks vaatamata reeglite vastu eksimisele Ortiz siiski ringi lubati. «Meie katuseorganisatsioonid teenivad nende MM-vööde pealt raha ja sellepärast lubavad nad neid tüüpe ka tagasi,» pahandas Wilder. «Rahal on poksis võim. Kurb, et meie spordialal asjad nii käivad, et osad inimesed peavad laskuma selliste meetoditeni, et saada teiste võitlejate ees eelis.»

Wilder, kelle järgmiseks matšiks võiks olla superlahing Anthony Joshuaga, ei salli oma sõnade järgi dopingut silmaotsastki. «Me riskeerime niigi poksiringis oma eluga ja nüüd paned sa oma kehasse midagi, mis kahjustab seda veelgi ja see kandub ka minuni,» riidles ameeriklane. «Nad peaks vangi panema. Kõik, kes poksis petta üritavad, tuleks lihtsalt trellide taha saata. Siis lõppeks see asi ära.»

Valitseva meistrivöö omaniku arvamusavaldus tuli toetusena endise poksitähe Holyfieldi väljaütlemistele dopingupatuste kohta: «Saatke inimesed 30 päevaks vangi. Kõik lõppeks kohe.» Holyfieldi sõnul ei ole võistluskeelud või rahatrahvid petistele piisav karistus, sest need ei paku kuidagi lohutust puhastele sportlastele, kelle vastu pettusega võit võeti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles