Vormelikaunitar võib saada eestlaste rivaaliks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophia Flörsch
Sophia Flörsch Foto: twitter

Kellest saab üle aastakümnete esimene F1-sarja välja jõudev naissportlane? Üks tõsisemaid kandidaate sellele aule on alles 17aastane sakslanna Sophia Flörsch, kes läbis äsja oma esimesed võistluskilomeetrid F3-masinaga.

Flörsch lõpetas mullu Saksamaa F4 meistrivõistlused 13. kohaga – tema teenis hooaja peale 71 punkti (ja kaks poodiumikohta), samas kui lõpuks meistriks kroonitud eestlane Jüri Vips lõpetas 245,5 silma peal. Nii nagu meie tulevikulootust võib ka Flörschi ehk juba tuleval hooajal näha võistlemas F3 sarjas – kui Vips on lepingu Motopark meeskonnaga juba allkirjastanud, siis sakslannale andis testimisvõimaluse Van Amersfoorti tiim, kellel on praeguse seisuga nimekirjas vaid kaks pilooti.

«Mõistagi soovime kolmandat,» vahendab Autosport tiimiboss Frits van Amersfoorti. «Sophia näitas mullu F4-sarjas tõelist kiirust ja see on paljulubav.»

Teise eestlasena võistleb F3-sarjas tuleval hooajal Ralf Aron, kes taasliitub Prema Powerteamiga. Sarja ametlikud testipäevad algavad pooleteise nädala pärast Hungaroringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles