FIFA ähvardab Eesti alagrupikaaslast väljaviskamisega, süüdlane on politsei eest jooksus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PAOKi klubi presidenti Ivan Savvidist juhatatakse kodustaadionilt minema.
PAOKi klubi presidenti Ivan Savvidist juhatatakse kodustaadionilt minema. Foto: Sakis Mitrolidis/AFP/Scanpix

Jalgpallimaailma hetke suurima skandaali kese on Kreekas: nädalavahetusel tungis Ateena AEK ja Saloniki PAOKi kõrgliigamatši ajal väljakule viimaste president Ivan Savvidis ja ähvardas 90. minutil suluseisu tõttu PAOKi värava tühistanud kohtunikku – endal tulirelv pükstest paistmas.

«Me ei teadnud, et tal relv on, kuni seda nägime,» sõnas AEK hispaanlasest peatreener Jimenez pärast 0:0 viigiseisult katkestatud mängu SERile. «Ta ähvardas minu ees kohtunikku. Minu tõlgi sõnul ütles ta talle, et tema päevad kohtunikuna on lõppenud.»

Sündmuste järellainetus kestab praeguseni. Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA on Kreeka kolleege hoiatanud, et neid ähvardab Stavvosi käitumise tõttu jalgpalliperest välja heitmine. Oma mõju avaldaks see ka eestlastele, sest teatavasti kuulub Kreeka esmakordselt peetavas Rahvuste liigas Eestiga samasse alagruppi.

Savvidis, kes kamandas oma meeskonna juhtunu pärast väljakult minema, on omalt poolt vabandanud, kuigi pigem oli tegu õigustusega. «Minu ainus eesmärk oli kaitsta kümneid tuhandeid PAOKi fänne provokatsioonide, mässude ja inimohvrite eest,» kõlas BBC vahendusel tema selgituskõne. «Uskuge, et ma ei plaaninud kraagelda meie vastaste ega kohtunikega ja mõistagi ei ähvardanud ma kedagi. Kahjuks oleme mina, minu perekond ja mu kolleegid võetud jalgpallimaailmas valitseva status quo poolt pantvangi.»

AFP kirjutab, et Kreeka politsei otsib Savvidist taga, aga mees on jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles