Statistikapomm: häbiväärne Manchester United ja surnust tõusnud Itaalia jalgpall

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nirult esinenud Alexis Sanchezil on põhjust pettumust tunda.
Nirult esinenud Alexis Sanchezil on põhjust pettumust tunda. Foto: DAVID KLEIN/REUTERS/Scanpix

AS Roma alistas kodustaadionil 1:0 Donetski Šahtari ja pääses Meistrite liigas veerandfinaali. Õhtu pommtulemuse ees hoolitses aga Sevilla meeskond, kes šokeeris 2:1 legendaarsel Old Traffordil kodumeeskonda Manchester Unitedit. Võtame õhtu kokku statistikapommiga.

Kui suur üllatus oli Sevilla jõudmine veerandfinaalidesse? Noh, nad pole Meistrite liigas seal kunagi varem mänginud! Küll jõuti 60 ja natukene aastat tagasi nii kaugele eelkäijas, Euroopa meistrite karikasarjas.

Külalismeeskond tegi 21 pealelööki - sellist nalja lubas United viimati aastal 2003, samuti Meistrite liigas, samuti hispaanlaste vastu.

Mitte kunagi varem polnud vahetusmees tulnud Old Traffordil Meistrite liigas väljakule ja löönud kahte väravat. Wissam Ben Yedder on nüüd selle rekordi ainuomanik. Lisaks on tema tabamus 87. sekundil tänavune kiireim varumehevärav.

Ben Yedder jääb kaheksa väravaga Meistrite liigas resultatiivsuselt alla vaid Cristiano Ronaldole (12). Lisaks skooris ta kaks korda ka eelringides.

Romelu Lukaku viis väravat eurohooajal on Unitedi parim tulemus pärast Wayne Rooney sama saavutust hooajal 2009-10. Lisa sellele ei tule. Ühtlasi oli värav belglase karjääri 200. tabamus!

Pärast Alex Fergusoni erruminekut on vaid üks mees suutnud viia Manchester Unitedi Meistrite liigas veerandfinaali – David Moyes!

Sevillast sai alles neljas Hispaania klubi, kes suutnud Old Traffordil võita. Korra on sellega hakkama saanud Bilbao Athletic ja Deportivo La Coruña, kaks korda Madridi Real. Üldse on hispaanlased Unitedile paras kirstunael - viimases 16 mängus pole Meistrite liigas löödud La Liga meeskonnale löödud üle ühe värava.

Hispaania ja Inglismaa jalgpall peavad tänavu Meistrite liigas vinget sõda ning tänane oli üheksast mängust hispaanlastele esimene võit. Inglastel on kirjas kaks võitu ja lisaks on tehtud kuus viiki. Ometi on mõlemast riigist veerandfinaalides seni kaks klubi. Kellele kuulub edu, selgub homme, kui oma mängu peavad Barcelona ja Londoni Chelsea.

Itaalia jalgpalli uus tõus! Vahepeal mülkasse (loe: sügavale Inglismaa ja Hispaania liiga varju) langenud Serie A saadab esimest korda üle 11 aasta Meistrite liiga veerandfinaalidesse kaks meeskonda.

Tundub, nagu Edin Džeko oleks tippjalgpallis veetnud juba terve igaviku, aga tegelikult lõi ta alles oma esimese värava Meistrite liiga play-off'is. Üldse on ta tänavuse nelja tabamusega korranud oma senist tippsaavutust.

Šahtari meeskonna oleks edasi viinud vaid üks värav. See jäi aga kaugele, sest külalised ei suutnud saata Roma väravaraamide vahele ühtegi pealelööki. Viimati oli Roma väravavahil nõnda töövaba päev hooajal 2004-05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles