Bjørndalenile loodi enne olümpiat pretsedent, millest ta ise loobus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: JENS MEYER/AP

Elav laskesuusalegend Ole Einar Bjørndalen alustas tänavust hooaega kindla plaaniga olümpial osaleda, kuid norralane ei mahtunud Norra olümpiakoondisesse. Nüüd avaldas Bjørndalen, et talle pakuti võimalust esindada Valgevenet, kuid selle pakkumise lükkas ta ise tagasi.

44-aastane Bjørndalen tunnistas veel paar nädalat tagasi Norra meediale, et olümpialt eemale jäämise pettumus muutis tema elu erakordselt raskeks.

«See aeg on nõudnud minult rohkem kui kunagi varem, vaimselt ja füüsiliselt. On olnud päevi, kus on end raske liikuma saada,» sõnas 13-kordne olümpiamedalist. «Aku on veidi tühi ja ma ei ole suutnud treeningplaani järgida. Pean tunnistama, et juhtus palju ja sinna kulus energiat.»

Siiski sõitis Bjørndalen Valgevene koondisega Pyeongchangi, aitamaks oma abikaasat Darja Domratševat.

Lembehetk Pyeongchangis
Lembehetk Pyeongchangis Foto: Johansen, Erik/NTB scanpix

Nüüd avaldas Bjørndalen Norra telekanalile TV2, et teoreetiliselt oli tal võimalus ka ise Valgevene värvides võistelda. Bjørndalen kinnitas, et asjasse oli pühendatud ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), kes andnuks norralasele rohelise tule.

«Jah, see oli teoreetiliselt võimalik ja võinuksin Valgevene eest võistelda. Aga ütlesin neile ei ning arvan, et see oli õige tegu,» rääkis kaheksakordne olümpiavõitja.

«Seal oli palju mõtteainet: kas see on õige või vale? Olin motiveeritud võistlema ning olin ka heas vormis,» sõnas ta. Otsust aitas langetada tema sisetunne. «Olen norralane ning olnuks raske järsku Valgevene dressi selga tõmmata. Ma ei usu, et see olnuks õige käitumine,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles