Zopp alistas Bolti ja jõudis teise ringi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti meesesireket Jürgen Zopp (ATP 149) jõudis Hiinas Shenzhenis toimuval 75 000 dollari suuruse auhinnafondiga Challengeri turniiril teise ringi. Avaringis alistas ta möödunud nädalal Zhuhai Challengeri turniiril võidutsenud Alex Bolti 2:6, 7:5, 6:4.

Bolt paikneb küll hetkel ATP edetabelis 244. real, kuid teenis eelmisel nädalalal Challengeri turniiri võiduga 83 punkti, mis tõstab teda edetabelis rohkem kui 50 kohta, vahendab Tenniseliit.

Zopp ei leidnud austraallase vastu alguses õiget mängu, kaotas seisult 2:2 neli geimi järjest ning kaotas avaseti 2:6.  Ka teine sett ei alanud kergelt, kui Zopp jäi seisul 1:2 ka 0:40 kaotusseisu, kuid kaitses kolm murdepalli. Kuuendas geimis oli taas austraallasel kolm murdevõimalust, aga Zopp suutis need kaitsta. Üheteistkümnendas geimis murdis Zopp ja vormistas järgmises geimis seti võidunumbriteks 7:5.

Otsustavas setis ei suutnud esimestes geimides kumbki oma pallinguid hoida, Zopp murdis kahel ja Bolt ühel korral. Sellise eduga kulges mäng lõpuni ja Zopp võitis 6:4.

Tund ja 50 minutit kestnud kohtumise jooksul lõi Zopp kaks serviässa ja tegi seitse topeltviga, Boltil olid need näitajad kaheksa ja viis. Murdepallidest realiseeris Zopp neljast kolm, Bolt võitles välja kaksteist murdepalli, kuid kasutas neist vaid kolm.

Zoppi järgmiseks vastaseks on 31-aastane hiinlane Zhe Li (ATP 327.). Turniiril on esimese paigutusega Malek Jaziri (ATP 84), kes võistleb ka aprillis Davis Cupil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles