Miks loobus Kristjan Ilves tänasel MK-etapil murdmaasõidust?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kristjan Ilves jättis tänase Trondheimi MK-etapi murdmaasõitu starti minemata. Kehv hüpe välistas lootuse kõrgeks kohaks ning seetõttu otsustasid Ilves ning tema treenerid Andrus Ilves ning Anatoli Šmigun ühiselt, et parem on jõudu säästa nädala lõpus toimuvateks startideks.

Ilves teenis tänasel hüppevõistlusel 119,5 meetriga 28. koha. Seejuures tabas eestlast ebaõnn: Ilves oli üks kahest mehest, kelle hüppe ajal puhus  taganttuul. Treeneri Andrus Ilvese sõnul polnud kehv hüpe tingitud ainult tuulest. «Ainult tuult ei saa süüdistada, ka tema enda sooritus polnud kõige parem. Ei hakkaks üksikasjadesse langema, ta oleks saanud ka selle tuulega kaugemale lennata,» ütles treener Ilves.

Kuna hüppevõistluse järel oli selge, et vahed murdmaarajal on liiga suured, otsustas Ilves võistlusstardi asemel teha rahuliku treeningu. «Kehv hüpe oli üks põhjus. Tal on ka väsimus peal ning kuna nädalavahetusel tulevad uued võistlused peale, tegime sellise otsuse.»

Trondheimi MK-etapi võitis sakslane Fabian Riessle, teine oli norralane Jarl Magnus Riiber (+1,2) ning kolmas soomlane Eero Hirvonen (+1,8). Karl-August Tiirmaa lõpetas võistluse 42. kohal (+4.26,0)

Järgmine MK-etapp on kavas sel nädalavahetusel, kui Klingenthalis peetakse kaks osavõistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles