Manchester Unitedi legend: mängijad peaksid pinget ja ootustekoormat nautima

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX/Scanpix Code 20520

Manchester Unitedi kunagine kapten Roy Keane on tuntud elava suuvärgi poolest ja mõistagi ei jätnud iirlane kommenteerimata ka kunagise koduklubi 1:2 kaotust Sevillale, mis kukutas nad Meistrite liigas konkurentsist.

«Kui mina Manchester Unitedi eest mängisin, siis tundsin iga kord särki selga tõmmates end suurepäraselt ning nautisin klubi vapi kandmisega kaasnevat survet ja fännide ootustekoormat,» vahendab Keane’i sõnu RTE. «Mulle jääb mulje, et praegune Unitedi meeskond ei naudi survet ja neid ootusi.»

Keane’i sõnul on mõistetav, et peatreener Jose Mourinho võtab kehva esituse puhul süü enda kanda, aga portugallane ei saa olla tulemusest üllatunud, sest ta näeb mängijaid igapäevaselt trennis. «Ta teab, et tal on vajaka olemast üks Euroopa tipptiime,» ütles Keane.

Iirlase sõnul peab Mourinho soovitud tasemeni jõudmiseks kulutama ohtralt raha mängijateturul. «Mängida tuleb nendega, kes sulle on antud, ja praegu on neil kolm-neli mängijat puudu,» hindas Keane. «Mõned mehed, kes praegu Unitedi eest väljakul käivad, ei kanna taset välja, aga see pole nende süü. Kui sind valitakse Unitedi koosseisu, siis sa mängid, aga neil jääb tipptasemest vajaka ja klubi viimase kolme-nelja aasta tulemused on selle tõestuseks.»

Endise Unitedi kapteni sõnul on suurim probleem, et praegu kannavad väljakul punaseid särke 11 indiviidi, mitte ühtne meeskond: «Nad ei mängi nagu kunagised Manchester Unitedi hiilgekoosseisud, kus suudeti ka kehval päeval tulemus kuidagi kätte saada. See meeskond ei näi selleks võimeline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles