Schumacher ja Fittipaldi jahivad eestlase tiitlit

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enzo Fittipaldi ja Jüri Vips mullu Nürburgringi etapil tähistamas.
Enzo Fittipaldi ja Jüri Vips mullu Nürburgringi etapil tähistamas. Foto: Prema Powerteam

Schumacheri ja Fittipaldi võidusõidusuguvõsades on kahe peale üheksa F1 MM-tiitlit, 111 GP-võitu ja 217 poodiumikohta. Kas sellele statistikale tuleb lisa, on juba uue põlvkonna teha.

Kaks võidusõidudünastia võsukest teevad tuleval aastal oma esimesed tõsised sammud vormelimaailmas. Saksamaa F4 meistrivõistlustel teeb debüüdi 15-aastane David Schumacher, kelle isa on karjääri jooksul kuus GP-etappi võitnud Ralf ja onu seitsmekordne F1 maailmameister Michael Schumacher.

Järjekordse Schumacheri vormelirooli istumine oli teada juba varasemalt, aga äsja sai teatavaks veel ühe nimeka võistleja lisandumine Saksa MV stardinimekirja – Emerson Fittipaldi 16-aastane lapselaps Enzo võistles mullu Itaalia meistrisarjas, aga teeb nüüd kaasa täishooaja tihedama konkurentsiga Saksa meistrivõistlustel. «Olen ambitsioonikas ja minu plaan on võita,» sõnas Enzo sarja kodulehele ja lisas, et kuulus perekonnanimi teda ei häiri. «Ma ei näe seda koormana. Vastupidi, on suur au seda nime kanda. Mu vanaisa helistab mulle enne võistlusi ja annab nõu, mida stardis teha ja kuidas võistlusnädalavahetusteks valmistuda. Kahjuks ei olnud tal võimalik mullu ühelegi võistlusele tulla, aga kindlasti on ta tänavu mõnel kohal.»

Fittipaldi meeskonnaks saab Prema Powerteam, mille ridades tuli mullu sarja meistriks Jüri Vips. Tänavu kihutab eestlane juba astme võrra kõrgemale F3 sarjas, kus võistleb ka Ralf Aron ning järjekordne Schumacher – Michaeli poeg Mick. Viimased kaks kuuluvad sealgi Prema ridadesse, Vipsi sõidutab Motoparki tiim.

Muide, Saksamaa F4 meistrivõistlustel kihutab veel üks väga nimeka võidusõiduperekonna liige – Premaga lõi käed ka Jack Doohan, viiekordse mootorrataste ringrajasõidu maailmameistri Mick Doohani poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles