Murtud ninaga mänginud Mirkovic: hoidsin küünarnukkidest eemale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võit või mitte midagi – selline oli Kalev/Cramo seis Ühisliigas enne kohtumist tabeli punase laterna Krasnojarski Jenisseiga. 97:88 võit tuligi ja ühes sellega elab ka lootus kohamängudele pääseda, kuid korra suutis Kalev taas poolehoidjate närvid pingule tõmmata.

Kolmanda veerandaja lõpuks käristati vahe nimelt juba 22 punktile, ent viimast veerandit oli mängitud kõigest paar minutit, kui külaliste vahespurdi ja Kalevi rünnakurütmi sassi löönud maa-alakaitse toel oli tablool vaid kuuepunktiline vahe. Õnneks võttis seejärel meeskonna vedamise taas enda peale Bojan Subotic, tabades olulise kaugviske. Lõpuks jäi tema arvele üleplatsimehena 29 punkti, Isaiah Briscoe lisas 18 ja Branko Mirkovic 17 punkti.

Seejuures mängis Mirkovic katkise ninaluuga, sest oli paar päeva tagasi treeningul õnnetult kokku põrganud Gregor Arbetiga. Kaitsvast ninamaskist loobunud serblane ütles, et vigastus otseselt mängu ei seganud, kuid mõlkus mõtteis küll. «Püüdsin kehakontaktidest ja küünarnukkidest hoiduda,» muigas ta.

Kalevi poolel jäid eilsest mängust eemale nii Janari Jõesaar kui ka Cedric Simmons. Viimase puudumist arvestades oli seda üllatavam, et Kalev võitis lauavõitluse kindlalt 44:30. Subotici arvele jäi 10 ja Thomas van der Marsile 11 lauapalli, seejuures võttis van der Mars neist koguni kuus ründelauast.

Kalevi veterani, meeskonda seitsme punkti, viie lauapalli ja viie korvisööduga toetanud Kristjan Kanguri sõnul läks Kalev eriti esimesel poolajal liialt kaasa vastase pakutud kiire tempoga. «Neile meeldib kiirelt uhada, meilgi oli rünnakul natuke liiga palju põrgatamist ja isetegevust. Oli üles-alla mäng, aga saime võidu kätte, see on tähtis,» sõnas Kangur.

Esmaspäeval ootab Kalevit juba ees järgmine tähtis heitlus, kui Kalevi spordihallis võõrustatakse Saratovi Avtodori. «Rotatsioon on meil tegelikult ikka väike. Simmonsist tunneme puudust, teised pikad peavad tema kohta lappima ja kõigil tuleb natuke ekstra teha,» tõdes Kangur. «Aga eks peab vaatama, mis selle ninaga teha saab, et ta esmaspäeval samamoodi mängiks!» muigas ta kõrvalseisva Mirkovici poole viibates.

Viienda võidu saanud Kalev on Ühisliigas endiselt eelviimasel ehk 12. real, kuid kaheksandal kohal oleval Permi Parmal on sama arv võite. Tõsi, Parma on pidanud kolm mängu vähem.

Kalev/Cramo – Krasnojarski Jenissei 97:88

  • Kalev: Subotic 27 p + 10 lp, Briscoe 18 p, Mirkovic 17 p + 7 rs, van der Mars 12 p + 11 lp, Dorbek 11 p, Kangur 7 p, Arbet 3 p
  • Tabeliseis (võite-kaotusi): 1. Unics 14-1, 2. CSKA 16-2, 3. Lokomotiv 12-4, 4. Zenit 12-4, 5. Avtodor 8-7, 6. Himki 9-8, 7. Astana 6-10, 8. Parma 5-10, 9. Tsmoki 5-11, 10. VEF 5-12, 11. Nižni Novgorod 4-10, 12. Kalev 5-13, 13. Jenissei 3-12
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles