Inglaste duell: Liverpool kohtub Meistrite liiga veerandfinaalis Manchester Cityga!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool FC kohtub Meistrite liiga veerandfinaalis Manchester Cityga.
Liverpool FC kohtub Meistrite liiga veerandfinaalis Manchester Cityga. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Ragnar Klavani koduklubi Liverpool jõudis üheksa-aastase vahe järel jalgpalli Meistrite liigas veerandfinaali ning kohtub seal liigarivaal Manchester Cityga.

Kui Liverpooli ja Manchester City veerandfinaalpaari võib pidada põnevaks vastasseisuks, siis maiuspalaks on kindlasti paar, mille moodustavad Torino Juventus ja Madridi Real ehk eelmise hooaja finalistid. Juventusel on suurepärane võimalus võtta revanš, sest teadupärast jäi Real skooriga 4:1 peale. 

Loosiõnne ja ukrainlasest fortuuna Andri Ševtšenko head kätt peavad ilmselt tänama FC Barcelona ja Müncheni Bayern, kes kohtuvad veerandfinaalis vastavalt AS Roma ja Sevillaga. 

Meistrite liiga veerandfinaalpaarid:

  • Liverpool - Manchester City
  • Torino Juventus - Madridi Real
  • Barcelona - AS Roma
  • Müncheni Bayern - Sevilla

Euroopa liiga veerandfinaalpaarid:

  • RB Leipzig - Marseille Olympique
  • Londoni Arsenal - Moskva CSKA
  • Madridi Atletico - Lissaboni Sporting
  • Rooma Lazio - Salzburgi Red Bull

ENNE LOOSIMIST:

Meistrite liiga veerandfinaali jõudsid nelja erineva riigi klubid: Hispaaniast Barcelona, tiitlikaitsja Madridi Real ja Sevilla, Inglismaalt Liverpool ja Manchester City, Itaaliast AS Roma ja Torino Juventus ning Saksamaalt Müncheni Bayern.

Kui 16 parema hulgas nägid reeglid ette, et omavahel ei saa kohtuda sama riigi klubid, ühes alagrupis mänginud klubid ning gruppide võitjad või teise koha omanikud, siis veerandfinaalis enam piiranguid pole.

Seitsmest potentsiaalsest vastasest kahega on Liverpool sellel hooajal juba kahel korral kohtunud: Inglismaa kõrgliigas Manchester Cityga (kodus 4:3, võõrsil 0:5) ja Meistrite liiga alagrupiturniiril Sevillaga (kodus 2:2, võõrsil 3:3).

Veerandfinaalpaarid loositakse ka Euroopa liigas, kus konkurentsi on jäänud järgmised klubid: Salzburgi Red Bull (Austria), Londoni Arsenal (Inglismaa), Marseille Olympique (Prantsusmaa), RB Leipzig (Saksamaa), Rooma Lazio (Itaalia), Lissaboni Sporting (Portugal), Moskva CSKA (Venemaa), Madridi Atletico (Hispaania).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles