Kaks Järveoja, Tänak ja Torn aitavad Korsika rallil murda viimaste WRC-hooaegade rekordit

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juho Hännineni roolitud Toyota Yaris WRC mullusel Korsika rallil
Juho Hännineni roolitud Toyota Yaris WRC mullusel Korsika rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Korsika rallil tuleb starti 92 ekipaaži, kellest kaks on pärit Eestist – lisaks Toyota WRC-tiimi hingekirja kuuluvatele Ott Tänakule ja Martin Järveojale on JWRC sarjas stardis Ken Torn ja talle seekord kaarti lugev Ken Järveoja. Torni traditsiooniline kaardilugeja Kuldar Sikk on asfaldirallidel ametis Tänaku legendi kontrolliva eessõitjana.

«92 ekipaažiga on meil selle hooaja ja üldse viimase kolme autoralli maailmameistrivõistluste pikim stardinimekiri,» sõnas Korsika ralli kodulehe vahendusel võistlusdirektor Dominique Serieys. Oma varasematest tulemustest jäädakse siiski kaugele – näiteks 2015. aastal oli Korsikal stardis suisa 123 ekipaaži, kellest jõudis finišisse 96. «See garanteerib korralduse kvaliteedi ja on ilmselge tõestus Tour de Corse’i genereeritavast müütilisest huvist,» lisas Serieys.

92 starti tulevast ekipaažist 54 on pärit Prantsusmaalt ja suisa 25 Korsika saarelt. Saaremaa kahe esindusega uhkustada ei saa, sest kuigi piloodid Tänak ja Torn on saarlased, tulevad nende kaardilugejad mandrilt - Martin Järveoja on Ken Järveoja onupoeg.

Korsika rallil on stardis ka 17 naissportlast – üks täisekipaaž ning lisaks üks piloot ja 14 kaardilugejat.

Stardinimekirjaga saab tutvuda SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles