Vormelilegendi elu ja surma võitlus, vastaseks sajad tapjamesilased

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeval on 83-aastane A.J. Foyt ametis IndyCari tiimibossina. Pildil kulutab tema raha britt Mike Conway (üleval). Foto pärineb Indianapolise 500 miili sõidult, mille Foyt sõitjakarjääri jooksul neljal korral võitis.
Tänapäeval on 83-aastane A.J. Foyt ametis IndyCari tiimibossina. Pildil kulutab tema raha britt Mike Conway (üleval). Foto pärineb Indianapolise 500 miili sõidult, mille Foyt sõitjakarjääri jooksul neljal korral võitis. Foto: PETER KIRLES/REUTERS/SCANPIX

Nimi A.J. Foyt ei ütle siinpool Atlandi ookeani ilmselt spordisõbrale midagi, aga Ameerikas teatakse teda kui elavat legendi, kes on ainsana võitnud Indy 500, Daytona 500, Daytona ja Le Mansi 24 tunni sõidud ehk vastavalt USA kuulsaimad IndyCari, Nascari ja kestvussõiduvõistlused ja maailma üleüldiselt nimekaima võidukihutamise. «Elav legend» on ta aga vaevu, sest on juba kaks korda üle elanud tapjamesilaste rünnaku, kirjutab Washington Post.

A.J. Foyt
A.J. Foyt Foto: Sean Gardner/AFP/Scanpix

Esimest korda langes Foyt mesilaste rünnaku alla 2005. aastal, kui ainuüksi tema peast eemaldati 200 nõela. Sel kolmapäeval oli rünnak väidetavalt aga veelgi rängem, kui 83-aastane vanahärra sõitis oma Texases asuvas rantšos buldooseriga üle mesilastaru, mis selle elanikele mõistagi ei meeldinud. Mees vajas pärast nõelata saamist haiglaravi, kuid õnneks tema elu ohus pole.

«Ma näen välja nagu oleks võidelnud Mike Tysoniga ja kaotanud. Hetkel ei tunne ma end kõige paremini, nii et kuulan arstide soovitusi ja puhkan paar päeva,» sõnas Foyt, kes pidi nädalavahetusel täitma Sebringi rajal toimuvatel kestvusvõistlustel tseremoniaalseid kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles