Pärmäkoski alistas vinge lõpuspurdiga suusakuninganna enda

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski Foto: Newspix24/SIPA/Newspix24/SIPA

Murdmaasuusatamise MK-sarja hooaeg lõpetab Falunis sel nädalavahetusel minituuriga. Naiste 10 km ühisstardist klassikasõidu võitis soomlanna Krista Pärmäkoski, kes alistas lõpusirgel Marit Björgeni.

8. kilomeetril oli selge, et võidu nimel läheb heitluseks kolme naise vahel - Björgeni ja Pärmäkoskiga pidas sammu ka  Ingvild Flugstad Östberg.  Siis tegi aga 37-aastane Björgen seda, mida viimastel võistlustel näidanud on - ründas viimasel tõusul ja suurendas veidi edumaad.

Soomlanna ei lasknud aga Björgenit silmist ning pani lõpuks võimu lõpusirgel maksma. Björgen kaotas Pärmäkoskile 0,2 sekundiga, Östberg 5,1 sekundiga.

«Mul ei olnud ju midagi kaotada,» sõnas õnnelik soomlanna finišis. «Kui aknast välja vaatasin, nägin, et täna on minu päev! Sõitsin oma armsate suuskadega, mida kasutasin ka Planicas ja Lahtis. Need on head suusad!»

MK-sarja üldliider Heidi Weng lõpetas alles 16. kohal ning kaotab enne homset viimast etappi minituuri üldliidrile Björgenile +1.32,9, olles 21. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles