Maailmameistrist Arsenali staar hakkab nooreks pensionäriks: esimest korda elus olen vaba!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Per Mertesacker
Per Mertesacker Foto: ANDREW YATES/REUTERS/Scanpix

Saksamaa koondisega 2014. aastal maailmameistriks tulnud keskkaitsja Per Mertesacker lõpetab loetud kuude pärast vaid 33-aastasena oma jalgpallurikarjääri. «Kõik ütlevad, et peaksin oma viimast aastat nautima, mängima nii palju kui võimalik, kõike endasse ammutama,» sõnas keskkaitsja Spiegelile antud intervjuus. «Mina aga tahaksin istuda varumeestepingil või parem veel, tribüünil. Lõpuks, üle 30 aastasena, saan ma esimest korda oma elus vabaks.»

Põhjus, miks Mertesacker nõnda pensionipõlve ootab, on seotud tema tervisega. Nimelt tunnistas sakslane, et teda on juba pikalt vaevanud haigused. «Mu kõht hakkab keerama ja tunne on, nagu hakkaksin oksele. Öögin nii palju, et pisarad tulevad silma. Pean käima vetsus pärast ärkamist, pärast hommikueinet, pärast lõunasööki ja veel ka staadionil,» kirjeldas Mertesacker on kurnavat igapäevarutiini.

«Sa ei taha oma meeskonnakaaslastele aimu anda, et sinuga on midagi valesti; et tippsport pole võib-olla sinu jaoks. Sa viskad riietusruumist villast, oled võib-olla kahe-kolme tiimikaaslasega lähedasemgi, aga see on ka kõik. Mitte keegi ei ole tegelikult tema ise, ei avalda, kuidas ta end tegelikult tunneb,» lisas sakslane meeskonnaspordi olemuse kohta.

Mertesackerist hakkab pärast tänavust hooaega tööle Arsenali noorteakadeemias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles