Northug kaotas võitjale üle 20 minuti, ent edestas Norra suusalegendi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Norra tippsuusataja Petter Northugi hooaeg on seni olnud alla igasugust arvestust ning hooaja lõppki möödus kurbades toonides: Northug lõpetas Birkebeineri maratoni 97. kohaga, kaotades võitnud Andreas Nygaardile üle 24 minuti.

Küll aga edestas Northug kaheksakordset olümpiavõitjat Björn Daehliet. Northug läbis 54-kilomeetrise raja ajaga 2:57.58, Daehlie 2:59.12.

Soorituses pettunud Northug ei soovinud pärast võistlust ajakirjanikele kommentaare jagada ning marssis minema. Norra rahvusringhäälingu suusaeksperdi, endise tippsuusataja Fredrik Auklandi sõnul peab Northug tõsiselt oma seisu üle vaatama.

«Selge see, et Northug on MK-sarja tasemest väga kaugel. Küsimus on selles, kui palju ta endast reaalselt rajal välja pani ning kui palju ta end tagasi hoiab.»

Eesti ainsa eliitklassi esindajana sai Taavi Kaiv ajaga 3:02.17 301. koha. Naiste eliitklassis tegi parima tulemuse poolatar Justyna Kowalczyk, kes läbi distantsi ajaga 3:06.09, kirjutab ERRi spordiportaal.

Seejuures tunnistas poolatar enne võistlust, et kukkus pärast Pyeongchangi olümpiamänge kokku ning viibis haiglas ravil. «Olin pärast olümpiat tõsiselt haige. Sain Koreas viiruse ning mul oli kõhuga probleeme. Olin paar päeva täiesti audis,» sõnas Kowalczyk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles