Hea tabavus hoidis laskesuusanaisi ringiga pähe saamisest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anais Bescond tõi viimase vahetusega etapivõidu prantslannadele.
Anais Bescond tõi viimase vahetusega etapivõidu prantslannadele. Foto: Newspix24/SIPA/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarja Holmenkolleni etapil oli täna esimese võistlusena kavas naiste teatesõit, kus esikoht kuulus prantslannadele. Hästi lasknud Eesti nelik koosseisus Regina Oja, Meril Beilmann, Tuuli Tomingas ja Kadri Lehtla lõpetasid võistluse 19. kohal.

Eestlannadelt näitas täna kasinaimat lasketäpsust Oja, kes eksis mõlemas tiirus ühel lasul ja andis teate üle 57,9 sekundi suuruses kaotusseisus 16. kohal. Beilmann lisas ühe möödalasu ja tõstis Eesti naiskonna 13. kohale – kaotust liidrikohta hoidnud Itaaliale oli poolel maal kogunenud 2.17,3.

Tomingas läbis mõlemad tiirud puhtalt, kuid suusarajal võrreldavat sooritust teha ei suutnud ja Lehtla sai vahetuse kätte taas 16. kohal (+3.41,3). Ka Lehtla jäi sõidukiirusega hätta, kuid tema vajas püstitiirus ka kahte lisapadrunit ja langes 19. kohale. Ainsa naiskonnana näitasid tänasel võistlusel eestlannadest täpsemat kätt kolme varupadrunit kasutanud rootslannad.

Esikoha sai lõpuks Prantsusmaa naiskond (0+6). Teised olid sakslannad (0+7, +14,4) ja kolmandaks langesid Federica Sanfilippo viimases vahetuses kasutatud kolme lisapadruni tõttu itaallannad (0+8, +33,2).

Eesti ületas lõpus finišijoone 19. ehk viimasena, võitjatele kogunes kaotust +6.27,3. Kokku tuli starti 23 naiskonda, kuid Bulgaaria, Leedu, Hiina ja Sloveenia koondised võeti rajalt maha või olid sunnitud katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles