Galerii: seeria otsustavas mängus Tartu alistanud Rakvere lunastas praamipiletid Saaremaale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaares peetavale võrkpalli Balti liiga finaalturniirile pääses viimase meeskonnana Rakvere, kes alistas Tartu Ülikooli spordihoones toimunud veerandfinaali otsustavas mängus Tartu 3:0 (25:21, 25:20, 25:18). Võitjate poolel oli pidurdamatu Elia Lulla, kelle arvele kogunes üleplatsimehena suisa 20 punkti. Vaata mängu statistikat siit.

Mängu eel selgus, et Rakvere ühe põhimehe Tanel Uusküla põlv ei luba tal meeskonda aidata, ent see meeskonna tegutsemisele märki ei jätnud. Rakvere vastuvõtt oli 56,3%, rünnak 43,6%. Blokipunkte teeniti 10 (neist 4 tõi Ennemuist), serviga saadi 7 silma (vigu tehti 15), vahendab Volley.ee.

Tartul oli suuri probleeme rünnakul, kahekohalise punktiarvuni ei küündinud keegi, Curtis Stockton tõi resultatiivseimana kaheksa punkti. Kõigi meeste punktide taga oli efektiivsuse näitaja miinusmärgiga. Tartu vastuvõtt oli 55,9%, rünnak vaid 29,1%. Blokist koguti 3 punkti, serviga samuti vaid 3.

Rakvere peatreener Andres Toode tõdes mängujärgses intervjuus, et meeskond tegi hooaja parima esituse. «Oleme väga rõõmsad! Tanel istus veel pingi peal ka, aga teda asendanud Mart Toom tegi supermängu. Kogu meeskonna poolt hooaja parim esitus, parimad lahendused, parim kaitse. Martti Keel juhtis asju kenasti,» sõnas Toode.

Poolfinaalivastase kohta lisas Rakvere juhendaja: «Kindlasti peaks ka Saaremaa meid kartma. Keegi ei uskunud, et me selle kolmanda mängu võidame, läheme ka Saaremaa vastu võitlema nagu täna.»

Finaalturniiril, mis mängitakse järgmise nädala reedel ja laupäeval Kuressaares, kohtub Saaremaa esimeses poolfinaalis Rakverega ja Pärnu teises Jekabpilsiga.

Enne mängu:

Avakohtumine lõppes mõnevõrra üllatuslikult Rakveres kodumeeskonna 3:2 (25:21, 20:25, 18:25, 25:23, 15:10) võiduga, kuid Tartu võitis seeria teise mängu koduväljakul 3:1 (25:20, 20:25, 25:12, 25:19).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles