Video: Björgen lõpetas MK-sarja kindla võiduga, üldvõitja selgus dramaatilises heitluses

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago/Bildbyran

Murdmaasuusatamise MK-sarja hooaeg lõppes naistele Rootsis Falunis peetud minituuriga, kus viimasel etapil, 10 km pikkusel vabatehnikasõidus triumfeeris norralanna Marit Björgen.

USA suusataja Jessica Diggins alustas sõitu Björgenist enam kui pool minutit hiljem, suutis seda vähendada, kuid finišeerides lahutas teda norralannast 16,7 sekundit. Faluni minituuri lõpetas kolmandana Digginsi kaasmaalane Sadie Bjornsen, kes kaotas Björgenile minuti ja 11,5 sekundiga.

Esikuuikusse ehk auhinnatseremooniale jõudsid ka Norra suusatajad Ragnhild Haga (+1.12,0) ja Astrid Uhrenholdt Jacobson (+1.12,8) ning soomlanna Krista Pärmäkoski (+1.16,2). Esikümne lõpetasid rootslanna Charlotte Kalla (+1.17,9), norralanna Ingvild Flugstad Östberg (+1.19,0) ning Rootsi esindajad Jonna Sundling (+1.30,5) ja Ebba Andersson (+1.44,7).

MK-sarja üldvõitja, norralanna Heidi Weng saavutas viimasel etapil 18. koha, kaotades Björgenile kaks minutit ja 24,6 sekundit. Üldarvestuses edestas Weng Digginsit 40 ja kaasmaalast Östbergi 62 punktiga. Enne viimast sõitu lahutas Wengi ja Östbergi 107 punkti, kuid maksimaalselt oli võimalik noppida koguni 250 punkti. Diggins kerkis kolmandalt kohalt teiseks just täna võidetud 210 silmaga.

Heidi Weng.
Heidi Weng. Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago/Bildbyran

Enne Wengi teenis viimati kahel järjestikusel hooajal MK-sarja üldvõidu poolatar Justina Kowalczyk, kes domineeris aastatel 2009-2011 ehk triumfeeris koguni kolmel hooajal. Sellel sajandil on kahel järestikusel hooajal võidutsenud ka soomlanna Virpi Kuitunen (2006-07 ja 2007-08). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles