Björgen andis karjääri lõpu osas vihjeid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen
Marit Björgen Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago/Bildbyran

Kas 37-aastane Marit Björgen jätkab oma vapustavat suusakarjääri või mitte? Äsja Falunis MK-sarja hooaja viimasel etapil karjääri 114. etapivõidu võtnud norralanna andis mõista, et otsus tuleb varsti. Täpsemalt lihavõtete aegu.

«Hooaeg on käinud üles-alla. Pärast olümpiat suutsin hooaja kenasti ära lõpetada ning olen väga rahul,» sõnas Björgen NRK-le.

Ometi pitsitab teda vanus. Järgmisel nädalal 38-aastases saav Björgen on varemgi öelnud, et järgmisel hooajal motiveeriks teda võistlema sõbranna Therese Johaugi tagasitulek, ent kauaks, ei tea ta isegi.

«Tema kõrval karjääri lõpetamine tähendaks mulle palju, aga ma ei saa ainult sellele mõelda. Pean treeninguteks end ise motiveerima, muidu tuleb raske sügis,» ütles Pyeongchangi olümpial viis medalit, neist kaks kulda võitnud Björgen.

Millal norralanna siis tähtsa otsuse teeb?

«Pärast lihavõtteid. Praegu olen sellise hooaja lõpuga rahul,» ütles ta ning tunnistas, et tunneb oma pisipojast Mariusest puudust.

«Mul on hea meel, et hooaeg läbi saab. Ootan väga, et saaksin Mariusega suusatama minna. Neil on lasteaias suusatunnid ning nüüd saan lõpuks näha, kuidas tal läinud on!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles