Peatamatu Federer peatati siiski

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer õnnitlemas värsket Indian Wellsi meistrit Juan Martin del Potrot
Roger Federer õnnitlemas värsket Indian Wellsi meistrit Juan Martin del Potrot Foto: Harry How/AFP/Scanpix

Austraalia ja Prantsusmaa lahtiste vahelise suurima tenniseturniiri, Indian Wellsi Mastersi, finaalis alistas Juan Martin del Potro (ATP 8.) 4:6, 7:6 (8), 6:7 (2) maailma esinumbri Roger Federeri. Šveitslase jaoks oli tegu aasta esimese kaotatud matšiga 17 võidu kõrval.

Kui Federeri tänavune hoog on võimas, siis palju kehvemat ei saa öelda ka argentiinlase kohta, kes võitis järjepanu juba 11. kohtumise. Seda tõelises trillerlahingus, nagu mehed omavahel pidama harjunud.

Kohtumine käis sama rada kui meeste kaks viimast matši – del Potro võitis avaseti, Federer teise. Kui varasemalt oli sellega ka initsiatiiv šveitslase kasuks kaldunud, siis seekord sai del Potro viiekordsele Indian Wellsi tšempionile vastu. Maailma esireket murdis viimases setis küll korra vastase pallingu, kuid argentiinlane suutis vastata ja seada jalule 5:5 viigiseisu. Kaks hoitud servi hiljem oli aeg kiireks lõppmänguks, kus del Potro ei jätnud ta Federerile võimalustki.

«Seda tunnet on keeruline sõnadega kirjeldada. Olen kui unenäos,» rõõmustas värske tšempion. «Pärast kõiki minu probleeme, kõiki mu operatsioone (del Potro on käinud viimastel aastatel kolm korda randmeprobleemidega noa all – toim) ei suuda ma uskuda, et olen siin – Mastersi võitja, Rogeri alistaja. Uskumatu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles