MotoGP hooaeg algas millimeetrivõiduga, Rossi kolmas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari GP esikolmik: Andrea Dovizioso, Marc Marquez ja Valentino Rossi.
Katari GP esikolmik: Andrea Dovizioso, Marc Marquez ja Valentino Rossi. Foto: www.imagephotoagency.it/imago/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

Mootorrataste ringrajasõidu nimekaima võistlussarja, MotoGP, hooaeg sai alguse Katari tulede all. Ülinapi esikoha teenis Andrea Dovizioso (Ducati), kes alistas valitseva maailmameistri Marc Marquezi (Honda) vaid 0,027 sekundiga. Sama sekundi sisse mahtus veel ka kolmas mees, Yamaha liider Valentino Rossi (+0,797).

Võistluse täheks ähvardas saada Johann Zarco, kes alistas etappi esikohalt ning suutis seda positsiooni ka pikalt hoida. Lõpuks puudus konkurentidel aga ravim sõidu teises pooles tempot kruvinud Dovizioso alistamiseks. 22-ringilise võidukihutamise 17. ringil kerkis itaallane esmalt mööda rahvuskaaslasest Rossist ja seejärel stardisirgel ka Marquezist ja Zarcost. Viimane lõpetas võistluse lõpuks alles kaheksandana.

Marquez ei andnud mullusele suurimale tiitlirivaalile loobumisvõitu vaid pusis esikoha nimel sõna otseses mõttes viimaste meetriteni. Hispaanlane sööstis sisekurvi, kuid kaldus välja ja Dovizioso sai vastu nõelata. Lõpuks oli parem Ducati mehe kiirendus ja finišijoonel näitas stopper tema imepisikest edu.

Kehvasti käis teise Ducati superstaari, Jorge Lorenzo, käsi, kelle võistluse lõpetas tehniline rike – mehe tsiklil ütlesid enne kurvi üles pidurid. «Otsustasin kukkuda, et mitte seina sõita,» selgitas Lorenzo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles