Ronaldo tähistas järjekordset hullu juubelit

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm väravat löönu saab traditsiooniliselt endale mängupalli. Ronaldol peaks selliseid kodus olema nüüd 50.
Kolm väravat löönu saab traditsiooniliselt endale mängupalli. Ronaldol peaks selliseid kodus olema nüüd 50. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Madridi Reali ja Girona Hispaania kõrgliiga kohtumises kaitsemäng au sees ei olnud. Kuninglik klubi võttis kodusel Santiago Bernabeu staadionil 6:3 võidu ja suisa neli väravat kanti superstaar Cristiano Ronaldo nimele.

Ronaldo väravad sündisid 11. (1:0), 47. (2:1), 64. (4:1) ja 91. (6:3) mänguminutil. Kolmanda tabamusega jõudis portugallane oma karjääris järjekordse märgilise saavutuseni – tegu oli tema karjääri 50. kaabutrikiga!

Mehe 49. kaabutrikk sündis 10. veebruaril mängus Real Sociedadiga. Sellest kohtumisest saati on Ronaldo kaasa löönud kaheksas mängus ning kõigis neis ka skoorinud. Sealjuures vaid kahes kohtumises – liigamatšis Real Betisiga ja Meistrite liiga kaheksandikfinaali korduskohtumises PSGga – on ta löönud ühe värava. Ülejäänutes vähemalt kaks.

44 Ronaldo kaabutrikki on tulnud Reali särgis, viis korda on ta võrgud puruks löönud Portugali koondise eest ning korra suutis ta kolm väravat lüüa ka oma Manchester Unitedis veedetud aastate jooksul.

See viimane on mõistagi tema ainus kaabutrikk Premier League’is. Korra on ta seda teinud ka klubide MMil ja EM-valikmängudes. Hispaania karikasarjas on ta kolm väravat löönud kahel, MM-valikmängudes neljal korral. Seitse kaabutrikki pärinevad Meistrite liigast ning ülejäänud 34 La Ligast.

Vähemalt neli väravat on Ronaldo oma karjääri jooksul löönud nüüd üheksas mängus. Nende sekka kuuluvad kaks matši, kus ta on vastaseid häbistanud viie tabamusega.

Võit Girona vastu tähendab, et Real jätkab Hispaania liigas kolmandana. Üheksa mängu enne hooaja lõppu on kaotuseta Barcelona on juba 15, linnarivaal Atletico aga vaid nelja punkti kaugusel. Realile hingab kuklasse punktiga kaotav Valencia. Meistrite liiga kohad on esinelikul aga sisuliselt kindlustatud, sest Villareal kaotab viiendana juba tosina silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles